• 3 Μαΐου 2024,

Στον συνάδελφο Γιώργο Τσιμπούρλα

 Στον συνάδελφο Γιώργο Τσιμπούρλα

Γράφει ο Δημήτρης Βασλής

Πέρασαν 40 ημέρες δίχως τον φίλο, συνάδελφο Γιώργο Τσιμπούρλα. Για μας όμως πάντα θα βρίσκεται νοερά ανάμεσά μας, όσες μέρες κι αν περάσουν θα τον θυμόμαστε, αφού οι σχέσεις μας ήταν συνυφασμένες με τα μάρμαρα. Ως ελάχιστο φόρο τιμής που έφυγε πρόωρα από κοντά μας του αφιερώνουμε μία φωτογραφία απ΄ τα παλιά, όπου εμφανίζεται ο Γιώργος σε πλήρη δράση.

Στη Θάσο το 1991 με πρωτοβουλία του Συνδέσμου και Πρόεδρο τον Γιώργο στην Παναγία Θάσου, στο χώρο της παραλίας πραγματοποιήθηκε ημερίδα, όπου ομάδα γλυπτών απ΄ όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν έργα τέχνης, σμιλευμένα σε μάρμαρα τα οποία κοσμούν επίκαιρα σημεία της Θάσου και της Καβάλας.

Ο σκοπός της ημερίδας ήταν το ελληνικό μάρμαρο – ανάπτυξη – εσωστρέφεια – πολιτισμός από το Σύνδεσμο επιχειρήσεων μαρμάρου Μακεδονίας Θράκης.

Στην εκδήλωση παρέστη ο κ. Κούβελας, υπουργός Βόρειας Ελλάδος, που τον συνόδευε η σύζυγός του και ο γιος του Δημήτρης, όλη η πολιτική ηγεσία Μακεδονίας – Θράκης.

Η εκδήλωση στέφθηκε με πλήρη επιτυχία, ενώ τότε η χώρα μας διατηρούσε την δεύτερη θέση μετά την Ιταλία στην παγκόσμια αγορά του Μαρμαρου.

Στη φωτογραφία διακρίνεται ο Γιώργος Τσιμπούρλας να παρουσιάζει τον υπουργό Κούβελα, στην πολιτική ηγεσία, στους ιερείς, στους επιχειρηματίες μαρμάρου. Επίσης διακρίνονται ο αποθανών Αχ. Καραγκιοζόπουλος, ο οδηγός του Κωνσταντίνου και του Κώστα Καραμανλή κ. Παπαζούδης Βαγγέλης και άλλα επιφανή πρόσωπα.

Διαβάστε επίσης