• 20 Απριλίου 2024,

Stop από τον Επίτροπο στο κόψιμο χόρτων περιμετρικά των κτιρίων της ΔΕΥΑΚ!

 Stop από τον Επίτροπο στο κόψιμο χόρτων περιμετρικά των κτιρίων της ΔΕΥΑΚ!

Σταμάτησε πριν από λίγες ημέρες το έργο της ΔΕΥΑ Καβάλας που αφορά το κόψιμο των επικίνδυνων χόρτων (λόγω του κινδύνου πυρκαγιάς το Καλοκαίρι) γύρω και κοντά στις πάσης φύσεως εγκαταστάσεις της (ύδρευσης- αποχέτευσης- αντλιοστάσια κτλ). Η διακοπή έγινε υποχρεωτικά λόγω του ότι η υπηρεσία Επιτρόπου της Καβάλας δεν ενέκρινε το πρώτο τιμολόγιο πληρωμής του ιδιώτη- συνεργάτη της επιχείρησης. Σε αυτόν έγινε απευθείας ανάθεση τον Απρίλιο, έως του ποσού των 8.500 ευρώ. Κι ενώ το έργο ξεκίνησε κανονικά, πρόσφατα δεν εγκρίθηκε η πληρωμή του πρώτου τιμολογίου (ποσό 3.000 ευρώ περίπου). Η υπηρεσία του Επίτροπου παρουσίασε δύο λόγους και δεν ενέκρινε τη διαδικασία. 1ον δεν πείσθηκε ότι θα γίνει καθαρισμός σε έκταση 200 στρεμμάτων περίπου 2ον Ζητά από τη ΔΕΥΑΚ να αποδείξει ότι οι χώροι που καθαρίζονται τα χόρτα είναι ιδιοκτησίας της!

Σε μια περίοδο που η χώρα προσπαθεί να αποφύγει τραγωδίες όπως αυτή στο Μάτι Αττικής, δίνει δε οδηγίες στους πολίτες να καθαρίσουν τα χόρτα γύρω από τα κτίσματα τους, η ΔΕΥΑΚ «σκοντάφτει» σε γραφειοκρατικές υπερβολές και τυπολατρίες. Ενώ έχει πρόθεση για το αυτονόητο, δεν μπορεί να το πράξει επειδή η τοπική υπηρεσία διαπιστώνει τα προαναφερθέντα κωλύματα. Η αντίδραση της υπηρεσίας είναι μη αναμενόμενη και καθοριστική όπως φαίνεται για την εξέλιξη του έργου.

Με το αρχικό της έγγραφο η ΔΕΥΑΚ αναφέρθηκε αναλυτικά τα σημεία των εγκαταστάσεων της στα οποία θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες. Παρουσιάζει κατάλογο κτιρίων, υπολογίζει την έκταση στα 120 στρέμματα.  Σημείωσε μάλιστα ότι στη διάρκεια του Καλοκαιριού θα κοπούν δύο φορές τα χόρτα σε όλες τις εγκαταστάσεις. Σήμερα που το έργο σταμάτησε ,πρόβλημα υπάρχει κυρίως στο Βιολογικό της Καβάλας (είναι αρκετά κοντά σε δασική έκταση) ενώ η πρόταση αναφέρεται σε όλες τις εγκαταστάσεις της ΔΕΥΑΚ. Άρα και στη Δ.Ε. Φιλίππων. (Φωτογραφία αρχείου του Βιολογικού Καθαρισμού της Καβάλας)

 

Διαβάστε επίσης