Ζημιές σε καινούργιο κουβούκλιο στάσης

 Ζημιές σε καινούργιο κουβούκλιο στάσης

Τις προηγούμενες μέρες διαπιστώθηκαν ζημιές στο κουβούκλιο στάσης Αστικών και Υπεραστικών λεωφορείων στο Περιγιάλι. Η ζημιά (σπάσιμο των πλαστικών και στις δύο πλευρές του κουβούκλιου) έγινε από αγνώστους προφανώς νυχτερινές ώρες. Η στάση βρίσκεται στη διασταύρωση μπροστά από το πρώην Τεχνικό Λύκειο. Εξυπηρετεί και τους μαθητές. Το κουβούκλιο τοποθετήθηκε σχετικά πρόσφατα, παρέμβαση για να αντικατασταθεί το προηγούμενο έκανε (παλαιότερα) στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας.

Μόνο τη λύπη του μπορεί να εκφράσει κάποιος για το περιστατικό, είναι σχεδόν αδύνατο να υπάρξει επιδιόρθωση της ζημιάς αν και θα έπρεπε. Να μην ξεχνάμε ότι τα κουβούκλια των στάσεων είναι αφορμή διαφωνίας των ΚΤΕΛ και της Τ.Α. αφού δεν είναι ξεκάθαρο ποιος έχει την αρμοδιότητα σε αυτά. Δεκάδες στάσεις δεν έχουν κουβούκλια ή έχουν προβληματικά. Σε άλλες περιπτώσεις η Τ.Α. απαγορεύει τη χρήση των κουβουκλίων επειδή λόγω πολυκαιρίας αυτά γέρνουν! Κι ενώ σε όλα αυτά δεν επέρχεται καμία αλλαγή, στη συγκεκριμένη στάση έγινε το αυτονόητο. Πάνω που σχολιάστηκε θετικά η αλλαγή, το νέο κουβούκλιο, έγιναν οι ζημιές που προαναφέραμε.

Αποδεικνύεται με λίγα λόγια ότι ακόμη κι εκεί που παρεμβαίνει η τοπική αυτοδιοίκηση ή ιδιώτης, δεν είναι βέβαιο ότι το πρόβλημα λύνεται οριστικά. Υπάρχουν τα έκτακτα γεγονότα, τα οποία δεν μπορεί κάποιος να υπολογίζει. Το χειρότερο είναι ότι αυτά τα έκτακτα γεγονότα αφορούν την δράση των πολιτών. Τους γνωστούς βανδαλισμούς.

Κάποτε υπήρχε η ετοιμότητα κάθε είδους «νυχτερινές» ζημιές να διορθωθούν. Τώρα όχι. Το περιστατικό το αναφέρουμε ως ένα απογοητευτικό παράδειγμα για τη συμπεριφορά αγνώστων, οι οποίοι δεν σέβονται τίποτα. Αυτή τους η νοοτροπία είναι ακόμη πιο ενοχλητική τώρα που τα αντανακλαστικά των Δήμων και του κράτους είναι περιορισμένα. Στις μέρες είναι εύκολο να καταστρέψεις όταν δεν σε βλέπεις κανείς. Δύσκολο είναι το επόμενο πρωί να παρέμβει ο αρμόδιος και να επαναφέρει τον εξοπλισμό στην προηγούμενη του κατάσταση.

Σημειώνουμε τέλος της ενέργεια του Δήμου Νέστου ο οποίος διόρθωσε πολλά κουβούκλια στάσεων στα γεωγραφικά του όρια. Είναι όλες στάσεις του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Όλες έχουν μια νέα κατασκευή, επί της οποίας αναγράφεται ο υπεύθυνος. Δηλαδή ο Δήμος Νέστου. Είναι κουβούκλια τα οποία δεν έχουν σχέση με τις λαϊτ κατασκευές που βλέπουμε στην πόλη, άριστα σχεδιασμένα ώστε να προστατεύουν τους επιβάτες των λεωφορείων τις δύσκολες μέρες του Χειμώνα.

Διαβάστε επίσης