• 26 Απριλίου 2024,

Στρίβειν δια του… Λευτέρη Κυριακίδη: Πιθανόν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Σταύρος Τσολάκης

 Στρίβειν δια του… Λευτέρη Κυριακίδη: Πιθανόν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ο Σταύρος Τσολάκης

Την προσεχή Κυριακή σε ξενοδοχείο της πόλης συγκεκριμενοποιείται σε μεγάλο βαθμό η προσπάθεια του ανεξάρτητου υποψήφιου Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Τοψίδη. Πραγματοποιείται (μετά από αναβολή μιας εβδομάδας λόγω άλλων εκδηλώσεων- βασιλοπιτών) η πρώτη εκδήλωση που θα περιλαμβάνει παρουσίαση υποψήφιων περιφερειακών συμβούλων και από τις 5 περιφερειακές ενότητες.

Τόσο ο κ. Τοψίδης όσο και κ. Μέτιος συγκροτούν τα ψηφοδέλτια τους με κοινό χαρακτηριστικό τις … αμφιβολίες που ο ένας διατυπώνει για τον άλλον. Οι συνεργάτες του Τοψίδη διαδίδουν δυσκολίες Μέτιου, οι συνεργάτες του Μέτιου δηλώνουν σίγουροι για τις αρνητικές απαντήσεις που λαμβάνει ο Τοψίδης. Εν τω μεταξύ και οι δύο υποψήφιοι μοιάζουν να είναι αρκετά κοντά στους στόχους τους. Ο κ. Τοψίδης έχει περισσότερες δυσκολίες, είναι λογικό αφού δεν διαθέτει την στήριξη της ΝΔ. Ως «αντάρτης» αντιμετωπίζει τα αναμενόμενα εμπόδια. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν αυτά αυξηθούν με λήψη μέτρων από την κεντρική διοίκηση του κόμματος. Προς το παρόν δεν φαίνεται κάτι τέτοιο. Λέγεται μάλιστα ότι αν η ΝΔ κινηθεί κατά του «αντάρτη» και των «ανταρτών» υποψηφίων του, αυτό μπορεί να γίνει όχι με διαγραφές. Με άλλου είδους κινήσεις.

Από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας οι υποψήφιοι του κ. Τοψίδη, οι οποίοι όπως φαίνεται θα παρουσιαστούν την Κυριακή, είναι οι: Κατερίνα Ιωαννίδου, Νανά Σταματιάδου, Σάκης Κυριακού (από την επαρχία Νέστου, κομματικό στέλεχος), Δημήτρης Κλειτσιώτης (από την επαρχία Παγγαίου). Θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου οι δύο αντιπεριφερειάρχες Ιωσηφίδης και Μαρκόπουλος. Δεν τελεσφορεί η υποψηφιότητα Θανάση Φιλόσογλου, είναι υπό συζήτηση αυτή του Χρήστου Γάκη. Σε γενικές γραμμές η κατάσταση για άλλα ονόματα είναι ρευστή κι έτσι ορισμένες αποφάσεις ανακοίνωσης ή όχι υποψηφίων θα παρθούν την τελευταία στιγμή.

Ο Χρήστος Μέτιος προτιμά να ανακοινώνει υποψηφίους του με έμμεσο τρόπο. Μέσω του facebook ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Κώστα Αντωνιάδη. Μόνος του «ανακοινώθηκε» ο κ. Τσουμάκης ενώ σχεδόν σίγουρη είναι η υποψηφιότητα του γιατρού Αλέξη Πολίτη. Ο Περιφερειάρχης έρχεται στην Καβάλα σε ανύποπτο χρόνο κι έχει συναντήσεις με υποψηφίους του. Τους οποίους όπως ακούγεται πείθει. Στόχο έχει να εκπλήξει ευχάριστα το εκλογικό σώμα με πρόσωπα που δίνουν στοιχεία ανανέωσης και μιας άλλης δυναμικής. Είναι άνθρωποι πρωτοεμφανιζόμενοι και αποδεκτοί από την κοινωνία. Τον διευκολύνει το γεγονός ότι υποψήφιοι της Καβάλας του 2014 (τότε με τον Γ. Παυλίδη), οι οποίοι τελικά δεν είχαν καλό εκλογικό αποτέλεσμα, έχουν οι περισσότεροι ταχθεί υπέρ του Θ. Μαρκόπουλου. Τον οποίο φέρονται έτοιμοι να στηρίξουν στη «μάχη» του σταυρού. Ο κ. Μέτιος δεν έχει αποφασίσει εκδήλωση, πιθανότερο είναι αυτή να αργήσει.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζεται στην «αναμέτρηση» των δύο υποψηφίων Περιφερειαρχών στη Θάσο. Εκεί ο εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος Σταύρος Τσολάκης δέχθηκε προτάσεις και από Μέτιο και από Τοψίδη. Μοιάζει να ακολουθεί την ατάκα Ηλιόπουλου στη γνωστή ελληνική ταινία. Στρίβειν όχι δια του αρραβώνος αλλά δια του Λευτέρη Κυριακίδη. Ο κ. Τσολάκης είναι συνεχώς στο πλευρό του υποψήφιου δημάρχου της ΝΔ στη Θάσο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τον βοηθήσει κατά μεγάλη προτεραιότητα. Ίσως και αποκλειστικότητα. Ίσως και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Με αυτόν τον τρόπο δείχνει να αποχωρεί από το «γήπεδο» της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Κι ενώ ο Χ. Μέτιος λέγεται ότι διαθέτει plan b στο νησί, ουδείς γνωρίζει πως θα κινηθεί για τον ή τους υποψηφίους στη Θάσο ο κ. Τοψίδης.

Διαβάστε επίσης