• 20 Απριλίου 2024,

Οι βουλευτές περιμένουν την αντίδραση του Υπουργού για ΝΟΚ και ΟΘΑΚ

 Οι βουλευτές περιμένουν την αντίδραση του Υπουργού για ΝΟΚ και ΟΘΑΚ

Εντός των ημερών στην Αθήνα, ειδικότερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, θα υπάρξουν νεότερα σχετικά με το θέμα των κτιρίων του ΝΟΚ και του ΟΘΑΚ. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγουν όλες οι σχετικές πληροφορίες, πηγή των οποίων είναι βασικά οι 4 βουλευτές του Νομού. Δρουν παράλληλα, προς τον ίδιο στόχο. Απευθύνονται στον ίδιο άνθρωπο. Στον υπουργό Ναυτιλίας κ. Φώτη Κουβέλη.

Την περασμένη Παρασκευή τον συνάντησαν στη Βουλή και του υπενθύμισαν το όλο ζήτημα, προσθέτοντας τις πιο πρόσφατες εξελίξεις. Πρώτο λόγο σε σχέση με τον υπουργό έχουν οι 3 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο έχει τη σημασία του το γεγονός ότι συμφωνεί με τις απόψεις και προτάσεις τους ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τους τοπικούς συλλόγους να υπάρξει περίοδος αναμονής τους ώστε να αποφασιστεί η αντίδραση του Υπουργού. Περιγράφουν ως κρίσιμες τις ημέρες της εβδομάδας που αρχίζει σήμερα. Προς το παρόν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας δεν μιλούν συγκεκριμένα για τη λύση που προωθούν.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είναι ελαφρώς πιο συγκεκριμένος. Υπενθυμίζει ότι έχει πάντα έτοιμη την επίκαιρη ερώτηση περί της υπόθεσης, τονίζει ότι αυτές τις ημέρες εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας. Δεν θα είναι έκπληξη αν στο νομοσχέδιο ενταχθεί ρύθμιση ή τροπολογία περί των δύο ναυταθλητικών σωματείων. Η κατεύθυνση είναι συγκεκριμένη, η οικονομική ενίσχυση ΝΟΚ και ΟΘΑΚ από το Υπουργείο Ναυτιλίας επειδή οι σύλλογοι συνέβαλαν στην κατασκευή κτιρίων που μέσω του ΟΛΚ θα νοικιαστούν σε ιδιώτες. Με λίγα λόγια η νομοθεσία δεν αλλάζει (αυτό αρχικά ζητούσαν ΝΟΚ και ΟΘΑΚ), ο ΟΛΚ θα νοικιάσει τα δύο ακίνητα αλλά κάτι θα επωφεληθούν οι σύλλογοι. Στόχος είναι να συνεχίσουν να έχουν έσοδα, περίπου ίδια με τα ενοίκια των καταστημάτων τα οποία επί σειρά ετών εισέπρατταν. Παρατηρούμε ότι από τις διαβουλεύσεις απουσιάζει επί του παρόντος το ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό μπορεί να είναι καλό νέο, μπορεί να είναι κακό. Θα φανεί εκ του τελικού αποτελέσματος. Αρχικά ΝΟΚ και ΟΘΑΚ απευθύνθηκαν και στο ΤΑΙΠΕΔ. Τώρα οι σύλλογοι δεν φαίνεται να ελπίζουν κάτι από αυτό.

Την ίδια στιγμή η διακήρυξη του ΟΛΚ για την ενοικίαση των 3 μεγάλων καταστημάτων της ίδιας περιοχής του κεντρικού λιμανιού μνημονεύει ότι οι μισθωτές θα διαθέσουν χώρο γραφείου τόσο στο ΝΟΚ όσο και στον ΟΘΑΚ. Οι σύλλογοι δηλαδή θα συνεχίσουν να έχουν το γραφείο τους εκεί όπου το λειτουργούν σήμερα.

 

Διαβάστε επίσης