• 19 Απριλίου 2024,

Στροφή του καιρού σε χειμερινές καιρικές συνθήκες

 Στροφή του καιρού σε χειμερινές καιρικές συνθήκες

Σταδιακή στροφή σε χειμερινές συνθήκες θα παρουσιάσει ο καιρός αυτή την εβδομάδα μέρα με την μέρα με τις χιονοπτώσεις μετά τα μέσα της εβδομάδας να είναι πολύ πιθανό να πέσουν και σε ημιορεινές περιοχές.

Λεπτομέρειες για κάθε μέρα ξεχωριστά με τα νεότερα δεδομένα στο www.meteokav.gr. Αύριο Δευτέρα ήδη από τις νυχτερινές ώρες αναμένονται πρόσκαιρες και τοπικές βροχές-μπόρες με το μοτίβο αυτό να συνεχίζεται μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες. Έπειτα ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση με μείωση πιθανοτήτων εκδήλωσης τοπικών φαινομένων.

Την Τρίτη από το ξημέρωμα ως τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένονται εκ νέου πρόσκαιρες τοπικές βροχές-μπόρες ενώ υπάρχει πιθανότητα ενός σύντομου περάσματος βροχής από δυτικά προς ανατολικά που θα επηρεάσει το μεγαλύτερο κομμάτι του νομού. Και τις 2 μέρες αυτές τα φαινόμενα θα έχουν έμφαση σε περιοχές γύρω από ορεινούς όγκους.

Την Τετάρτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με πολύ μικρή πιθανότητα για πολύ πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα ορεινά. Οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικές, την Δευτέρα-Τρίτη στα παράκτια τμήματα εώς 4-5 μποφόρ ( τοπικά στα νοτιοδυτικά του νομού εώς 6 και στην Θάσο εώς 7) ενώ την Τετάρτη θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένιση. Στα ηπειρωτικά σχετικά ασθενείς.

Η θερμοκρασία μέρα με την μέρα θα παρουσιάζει πτώση με τις χιονοπτώσεις όμως να μένουν σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Την Πέμπτη-Παρασκευή αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού με βροχές οι οποίες όμως θα μεταφράζονται κατά περιόδους σε χιονοπτώσεις και σε ημιορεινά τμήματα, με αξιόλογες πιθανότητες για χιονόπτωση σε ορεινά χωριά του νομού, λεπτομέρειες τις επόμενες μέρες. Η πτώση της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί.

Το Σάββατο φαίνεται βελτίωση του καιρού από άποψη φαινομένων αλλά συνέχιση της πτώσης της θερμοκρασίας μια πτώση που είναι πολύ πιθανό ότι θα συνεχιστεί και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Ωστόσο, ο χαρακτήρας της ψυχρής εισβολής είναι αδύνατο να προσδιοριστεί από τώρα με το σενάριο όμως των αξιόλογων χιονοπτώσεων σε πεδινά υψόμετρα να είναι μεν υπαρκτό αλλά συγκεντρώνει πολύ μικρές πιθανότητες.

Διαβάστε επίσης