• 26 Απριλίου 2024,

Σύγχρονη κλασική μουσική σε συνάντηση τσέλου – πιάνου

 Σύγχρονη κλασική μουσική σε συνάντηση τσέλου – πιάνου

Στις 8:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην αίθουσα Παπαϊωάννου του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας συνεχίζεται το πρόγραμμα εκδηλώσεων για την ανοιξιάτικη περίοδο του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Αυτή τη φορά η εκδήλωση είναι μουσική γι’ αυτό άλλωστε και φιλοξενείται στην αίθουσα του ΔΩΚ. «Τσέλο και πιάνο συζητούν και συγχρονίζονται» είναι ο τίτλος της εκδήλωσης για την οποία δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου.

Η πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κορίνα Χιώτη Πρασσά εξήγησε ότι πρόκειται για μια μουσική παράσταση με σύγχρονα κλασικά έργα, ένα μουσικό διάλογο όπως τον χαρακτήρισε. Θα είναι ένα μουσικό γεγονός το οποίο θα επεκτείνει την έννοια της κλασικής μουσικής. Αναφερόμενη στους μουσικούς Βάσω Ζήσου και Κώστα Τσαφή τους χαρακτήρισε αναγνωρισμένους, παρέθεσε το βιογραφικό τους και συμπλήρωσε ότι στην εκδήλωση θα υπάρχει και συμμετοχή του κοινού.

Ο Θοδωρής Γκόνης εξέφρασε τη χαρά του για την εκδήλωση. Είναι μια πρωτοβουλία που δείχνει ότι το ΔΗΠΕΘΕ δεν αδιαφορεί για τη μουσική. Η κ. Ζήσου και ο κ. Τσαφής μίλησαν στους δημοσιογράφους για τα έργα τα οποία θα παρουσιάσουν. Ευχαρίστησαν το ΔΗΠΕΘΕ και το ΔΩΚ. Επιλέξαμε, εξήγησε η κ. Ζήσου, σύγχρονη μουσική διότι σκεφτόμαστε σαν ακροατές.

 

Διαβάστε επίσης