Συγκρατημένη αισιοδοξία της Διεύθυνσης για την εξιχνίαση περιστατικών ληστειών σε Καβάλα- Αμυγδαλεώνα

 Συγκρατημένη αισιοδοξία της Διεύθυνσης για την εξιχνίαση περιστατικών ληστειών σε Καβάλα- Αμυγδαλεώνα

Στις 11.30 το βράδυ της Κυριακής τρία άτομα που φορούσαν σκούρα ρούχα και κουκούλες απείλησαν με μαχαίρι  23χρονο ενώ αυτός επέστρεφε σπίτι του. Του πήραν μπουφάν, μέσα στο οποίο υπήρχε ποσό 380 ευρώ και τραπεζική κάρτα. Το μπουφάν βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα σε κάδο, χωρίς το προαναφερθέν περιεχόμενο του. Πρόκειται για το τρίτο περιστατικό ληστείας από τις 22 Φεβρουαρίου. Το δεύτερο στον Αμυγδαλεώνα. Συγκρατημένη αισιοδοξία της Α.Δ. Καβάλας για την εξιχνίαση και των 3 περιστατικών.

Αύξηση ληστειών

Επικίνδυνα αυξάνονται στην περιοχή της Καβάλας και του Αμυγδαλεώνα τα περιστατικά των ληστειών. Μέσα σε χρονικό διάστημα λίγων ημερών σημειώθηκαν τρία περιστατικά, τα οποία παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες μεταξύ τους. Εκπρόσωπος της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας που ρωτήθηκε σχετικά, υποστήριξε πως τα περιστατικά είναι τελείως διαφορετικά και ειδικότερα τα δύο τελευταία.

Αυτό δηλαδή που συνέβη το βράδυ του Σαββάτου επί της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας κι αυτό που έγινε το βράδυ της Κυριακής στον Αμυγδαλεώνα. Συγκεκριμένα, στον Αμυγδαλεώνα στις 22 Φεβρουαρίου σημειώθηκε η πρώτη από τις τρεις ληστείες. Αυτή συνέβη κατά τις πρωινές ώρες με δύο δράστες που χρησιμοποίησαν μαχαίρι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Η δεύτερη ληστεία καταγράφηκε το περασμένο Σάββατο και αφορά σε δύο δράσεις οι οποίοι επίσης χρησιμοποίησαν μαχαίρι, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Στην περίπτωση της τρίτης ληστείας, το βράδυ της Κυριακής στον Αμυγδαλεώνα, οι δράστες ήταν τρεις και χρησιμοποίησαν μαχαίρι.

Η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για τον εντοπισμό των δραστών και στις τρεις περιπτώσεις, λειτουργώντας οργανωμένα. Παρά το γεγονός ότι χρονικά απομακρυνόμαστε από τα τρία περιστατικά, εκφράζεται σιγουριά ότι στο τέλος οι ένοχοι θα βρεθούν. Για τη ληστεία που σημειώθηκε στον Αμυγδαλεώνα το βράδυ της Κυριακής εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη 3 δραστών ληστείας. Επιστάμενες έρευνες διεξάγουν οι αστυνομικές αρχές για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τριών αγνώστων μέχρι στιγμής δραστών, οι οποίοι την 11-3-2018 το βράδυ, σε χωριό της Καβάλας, με την απειλή μαχαιριού, αφαίρεσαν από την κατοχή 22χρονου ημεδαπού ένα μπουφάν, το οποίο περιείχε το χρηματικό ποσό των 380 ευρώ και μία κάρτα ανάληψης χρημάτων, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν πεζή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Διαβάστε επίσης