• 28 Μαρτίου 2024,

Συλλήψεις για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε Δράμα και Θάσο

 Συλλήψεις για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε Δράμα και Θάσο

Στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών συνελήφθησαν έξι (6) άτομα σε περιοχές της Δράμας και της Θάσου


Συνελήφθησαν την 3 και 4-8-2022 σε περιοχές της Δράμας και της Θάσου, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Δράμας και Καβάλας, έξι ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το απόγευμα, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών και συγκεκριμένα κοκαΐνης, στην ευρύτερη περιοχή της Δράμας και της Καβάλας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

Κατά τη διάρκεια αυτής εντοπίστηκαν δύο ημεδαποί να μεταβαίνουν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο σε περιοχή της Καβάλας, όπου σε εξωτερικό χώρο εναπόθεσαν μία συσκευασία με ναρκωτικά και συνέχισαν την πορεία τους με κατεύθυνση τη Δράμα.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες και κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών “VERA”, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένες στο εσωτερικό  του οχήματος και κατασχέθηκαν τρεις συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 12,3 γραμμαρίων.

Ακολούθως εντοπίσθηκε και συνελήφθη και ο τρίτος δράστης, ο οποίος μετέβη στο παραπάνω σημείο εναπόθεσης των ναρκωτικών για την παραλαβή τους και συγκεκριμένα μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 10,4 γραμμαρίων.

Κατασχέθηκαν συνολικά 22,7 γραμμάρια κοκαΐνης και το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, την 4-8-2022 τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Δράμα οι παραπάνω αστυνομικοί συνέλαβαν έναν ακόμη ημεδαπό, διότι τον εντόπισαν να κατέχει μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, την οποία κατέσχεσαν.

Σε τέσσερις περιπτώσεις, την 3-8-2022 σε περιοχές της Θάσου, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συνέλαβαν τέσσερις ημεδαπούς διότι κατείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβη, οι οποίες και κατασχέθηκαν.

Την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Ασφάλειας Δράμας και Καβάλας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης