• 19 Μαΐου 2024,

Σύλλογος χειμερινών κολυμβητών με ενδιαφέρον για την ακτή της Καλαμίτσας

 Σύλλογος χειμερινών κολυμβητών με ενδιαφέρον για την ακτή της Καλαμίτσας

Εκλογική διαδικασία πραγματοποίησαν χθες Κυριακή οι χειμερινοί κολυμβητές της Καλαμίτσας. Μετά από προσπάθειες μηνών ο σύλλογος τους είναι γεγονός και μάλιστα είναι σύλλογος αναγνωρισμένος και από το Πρωτοδικείο.

Στην Καλαμίτσα συγκεντρώνονται κάθε μέρα αρκετοί Καβαλιώτες χειμερινοί κολυμβητές. Οι οποίοι ενδιαφέρονται και για τις υποδομές της ακτής. Για την οποία υποστηρίζουν ότι πρέπει να παραμείνει με δωρεάν είσοδο. Στην Πρωινή μίλησε ο κ. Σπύρος Σταμάτης, πρόεδρος του έως χθες προσωρινού διοικητικού συμβουλίου.

Η συνέντευξη

Ερ: Πλέον οι χειμερινοί κολυμβητές της Καλαμίτσας είστε και επίσημα σύλλογος.

Απ: Ένα όνειρο πάρα πολλών χειμερινών κολυμβητών έγινε πραγματικότητα. Έχουμε γίνει επίσημα σύλλογος χειμερινών κολυμβητών Καλαμίτσας με δικαστική απόφαση και μάλιστα έχει βγει το προσωρινό συμβούλιο μέχρι τη διενέργεια εκλογών. Σαν πρόεδρος είμαι εγώ, αντιπρόεδρος ο Αρχέλαος Γρανάς, γραμματέας η Μάρθα Πολίτου, ταμίας ο Νίκος Θεοχαρίδης και μέλη ο Ηλίας Μπαχάρης, ο Λεύθερος Θασίτης και ο Ιωάννης Γεωργαλάς. Βέβαια την Κυριακή (χθες) ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ερ: Μας κάνει εντύπωση ότι ο σύλλογος δεν είναι μόνο σύλλογος χειμερινών κολυμβητών Καλαμίτσας αλλά και φίλων της Καλαμίτσας.

Απ: Ναι πολύ σωστά, είναι και φίλων της Καλαμίτσας. Αυτό γιατί μέσα από το καταστατικό προκύπτει ότι ο σκοπός μας όπως είναι το πρώτο άρθρο είναι η διαφύλαξη και η διατήρηση του χαρακτήρα της παραλίας της Καλαμίτσας ώστε να υπάρχει άμεση, αδάπανη πρόσβαση εκεί, άσκηση και ψυχαγωγία όλων των πολιτών. Ακούμε πολλά και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γιατί η Καλαμίτσα είναι ένα στολίδι για την πόλη της Καβάλας και θα συμπαρασταθούμε σε όποια προσπάθεια από την πλευρά του Δημάρχου, του εκάστοτε Δημάρχου και στη συνέχεια για να διατηρηθεί αυτός ο χαρακτήρας της παραλίας της Καλαμίτσας.

Ερ: Η καλοκαιρινή περίοδος ξεκίνησε με παράπονα, γκρίνιες και από εσάς γιατί κάποια ντουζ δε λειτουργούσαν, κάποιες τουαλέτες δε λειτουργούσαν, στη συνέχεια όμως πως πέρασε το καλοκαίρι στην Καλαμίτσα;

Απ: Θέλω να πω ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά. Είδα ένα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά του Δήμου και πιστεύω ότι αυτό το ενδιαφέρον θα συνεχιστεί. Μετά την εκλογή του επίσημου ΔΣ του συλλόγου μας θα έχουμε σίγουρα συνάντηση με το Δήμαρχο για να συζητήσουμε για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν για να βελτιώσουμε όσο γίνεται και εμείς από τη μεριά μας ότι περνάει από το χέρι μας να κάνουμε, να βελτιώσουμε αυτή την ακτή που πιστεύω ότι είναι μοναδική. Λίγες πόλεις μέσα στην Ελλάδα έχουν τέτοια ακτή μέσα στον αστικό ιστό.

Ερ: Οι ναυαγοσώστες όχι μόνο επανήλθαν μετά από 2-3 χρόνια αλλά ήταν σε δύο σημεία. Και αυτό ήταν κάτι το σωστό.

Απ: Έτσι πρέπει να γίνεται. Έτσι είναι το σωστό. Είναι πάρα πολύ θετικό αυτό που έγινε. Μάλιστα έτυχε να ζήσω περιστατικό ηλικιωμένου που χρειάστηκε τη βοήθεια του ναυαγοσώστη για να βγει έξω. Οπότε φανταστείτε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ναυαγοσώστες σε αυτές τις παραλίες. Τώρα με δυο ναυαγοσώστες τα πράγματα είναι πιο σωστά.

Ερ: Εκεί πλέον υπάρχει ΕΤΑΔ και προσπαθεί να πάει ο Δήμος. Υπάρχει κίνδυνος αύριο ή μεθαύριο να μπει και εισιτήριο εκεί.

Απ: Για αυτό είμαστε εδώ. Για αυτό έγινε αυτή η κίνηση με αίτημα πάρα πολλών χειμερινών κολυμβητών και επειδή το βλέπαμε αυτό μπροστά μας. Έπρεπε να οργανωθούμε γιατί αλλιώς είναι να πάει ο Σπύρος, ο Κώστας, ο Πέτρος, ο Γιάννης να ζητάει πράγματα και αλλιώς είναι να πάει επίσημα ένας σύλλογος που πιστεύω ότι σύμφωνα με τις καταγραφές που έχω κάνει θα πιάσουμε τουλάχιστον γύρω στα 100 μέλη.

Ερ: Μιλήστε μας για τη διαδικασία της χειμερινής κολύμβησης. Οι περισσότεροι που γίνονται χειμερινοί κολυμβητές είναι αυτοί που μετά το καλοκαίρι συνεχίζουν τα μπάνια, το Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο με αποτέλεσμα να περάσουν όλον τον χειμώνα στην Καλαμίτσα.

Απ: Έτσι ακριβώς γίνεται. Θέλω να καλέσω όλους αυτούς που τους αρέσει τόσο πολύ η θάλασσα να μη σταματήσουν τα μπάνια . Αν τα συνεχίσουν σιγά-σιγά μπορούν να κάνουν όλο το χειμώνα. Αν αντίθετα κάνεις τελευταίο μπάνιο τον Αύγουστο και ξαφνικά αποφασίσεις το Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο να πεις να γίνω χειμερινός κολυμβητής εκεί μπορεί να μην σου αρέσει σαν πρώτη επαφή. Αν όμως το συνεχίσεις από το Καλοκαίρι θα κάνεις αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα της χειμερινής περιόδου. Εγώ είμαι 8 χρόνια χειμερινός κολυμβητής αλλά έχουμε ανθρώπους που είναι πάρα πολλά χρόνια.

Ερ: Κάποιος που θέλει να σας συναντήσει, να σας βρει, τι ώρα πηγαίνουν οι χειμερινοί κολυμβητές στην Καλαμίτσα;  Μήπως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα;

Απ: Το τηλέφωνο μου είναι 6934010977. Οι περισσότεροι πηγαίνουν στην Καλαμίτσα από τις 10:30-11:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι. Εγώ πριν από 2-3 χρόνια που είχα κάνει μια καταγραφή των χειμερινών κολυμβητών, κατάφερα και κατέγραψα γύρω στα 85 άτομα αλλά πήγαινα για ένα μήνα σε διαφορετικές ώρες. Από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα και μάλιστα συνεχόμενα άλλαζα μέρες γιατί κάποιος που έρχεται στις 10:00 το πρωί, μπορεί κάποιες μέρες να μην έρθει και να έρθει τις επόμενες λόγω εργασίας κτλ. Δε θα δείτε δηλαδή μαζεμένο κόσμο, έρχονται σταδιακά και όποτε βολεύει το καθένα. Ο κύριος όγκος είναι περίπου 11:00 το πρωί με 14:00-14:30 το μεσημέρι. Σίγουρα επηρεάζεται η προσέλευση σε περιπτώσεις που βρέχει. Τέτοιες μέρες που έχει βροχή και έχει νοτιάδες θα δείτε ελάχιστα άτομα.

Διαβάστε επίσης