• 5 Μαΐου 2024,

Σύλλογος Καταδρομέων «Μέγας Αλέξανδρος»: Απολογισμός ενεργειών για την αντιπυρική περίοδο 2020

 Σύλλογος Καταδρομέων «Μέγας Αλέξανδρος»: Απολογισμός ενεργειών για την αντιπυρική περίοδο 2020

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ  «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»  ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020 

 Ο σύλλογος μας στα πλαίσια της αντιπυρικής περιόδου προέβει στις εξής κάτωθι ενέργειες: 

Πήρε μέρος σε 25 περιπολίες στο περιαστικό δάσος της Καβάλας όπως επίσης και στο πευκοδάσος του Ζυγού-Κρυονερίου μέχρι τα όρια της Παλιάς Καβάλας. Ο σύλλογος περιπολούσε με δύο αυτοκίνητα το οποίο ένα ήταν στο περιαστικό δάσος της Καβάλας και το άλλο ήταν στην περιοχή Ζυγού-Κρυονερίου τις ώρες μεταξύ 13.30 μμ και 19.00 μμ (οι ώρες αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες για έκρηξη δασικών πυρκαγιών). 

Επίσης, ο σύλλογος επάνδρωνε όταν υπήρχε επικινδυνότητα 3 και πάνω το πυροφυλάκιο του Σταυρού τις ώρες 13.30μμ με 19.00μμ. ενώ ένα αυτοκίνητο περιπολούσε στο Κρυονέρι-Ζυγός μέχρι Παλαιά Καβάλα. 

Επίσης, στους χώρους ευθύνης του καθάρισε με ειδικά χλοοκοπτικά την βλάστηση ενώ προέβη και σε καθαρισμό απορριμμάτων μέσα στο δάσος της Καβάλας και του Ζυγού. 

Ακόμα σε περιπολίες που έκανε στο δάσος του Αγίου Σίλα, της Παλιάς Καβάλας εντόπισε πυρκαγιά και βοήθησε ουσιαστικά τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο έργο της δασοπυρόσβεσης. Συνολικά πήρε μέρος σε τρεις δασικές πυρκαγιές σε Άγιο Σίλα, Παλιά Καβάλα και Ελευθερούπολη. 

Σε γενικές γραμμές ο σύλλογος εκτός από τις 5 πυρασφάλειες που η επικινδυνότητα ήταν στο 3 έκανε άλλες 20 (!!) χωρίς ιδιαίτερη επικινδυνότητα λόγω αντιπυρικής περιόδου και συγκεκριμένα από 1 Ιουλίου έως 4 Οκτωβρίου κάθε Σαββατοκύριακο ήταν στις επάλξεις. 

Ο Σύλλογος είχε άψογη συνεργασία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στις φυσικές καταστροφές όπως η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, η Πολιτική Προστασία, ο Δήμος και η Περιφέρεια. 

Ο Σύλλογος Καταδρομών έδωσε τον καλύτερο του εαυτό και βοήθησε και αυτός στο μέτρο του δυνατού να κρατηθούν τα δάση μας ανέπαφα για μια ακόμα χρονιά.  

Ευελπιστούμε στην μελλοντική άψογη συνεργασία των παραπάνω φορέων για το καλό της πόλης μας. 

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε και τα μέλη μας που κάθε Σαββατοκύριακο ερχόταν στην πυρασφάλεια ακόμα και τον Δεκαπενταύγουστο θυσιάζοντας κάθε προσωπική τους διασκέδαση. 

Μετά τιμής, 

 (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης