• 24 Απριλίου 2024,

Σύλλογος “ΠΝΟΗ”: Εκλογές και νέο Δ.Σ.

 Σύλλογος “ΠΝΟΗ”: Εκλογές και νέο Δ.Σ.

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, ώρα 6.00 μ. μ., στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καβάλας η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου για το Παιδί και την Οικογένεια «ΠΝΟΗ». Η Γ.Σ. ολοκληρώθηκε με τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής για τη θητεία 2024-2026.

Σήμερα Τρίτη 02-04-24 συγκροτήθηκε σε Σώμα το νέο Δ.Σ. και η σύνθεσή του έχει ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο

ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ ΙΩΑΝΝΑ              Πρόεδρος

ΛΟΪΖΑ ΕΦΗ                                      Αντιπρόεδρος

ΑΝΕΣΤΗ ΝΙΚΗ                                 Γενική Γραμματέας

ΨΥΡΟΥΚΗ ΕΛΕΝΗ                         Ταμίας

ΚΟΘΑΛΗ ΠΡΟΔΡΟΜΙΑ                  Μέλος

ΚΑΣΟΥΡΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ                   Μέλος

ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗ ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ    Μέλος

Για την Εξ. Επιτροπή εκλέχθηκαν οι:

ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΕΥΡΥΔΙΚΗ, ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΤΣΑ) & ΤΣΙΒΙΩΤΟΥ- ΚΙΤΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Ακολουθεί ο Διοικητικός Απολογισμός που παρουσιάστηκε από την Κα Ιωάννα Χατζηβαρύτη:

Καλησπέρα σας αγαπητά μέλη μας.

Κατ΄ αρχήν ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Καβάλας για την κατ΄ επανάληψη παραχώρηση του χώρου.

Ο Σύλλογός μας «ΠΝΟΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»  23 χρόνια δίνει δυναμικά το παρόν στα κοινωνικά πράγματα της πόλης μας. Στόχος η βελτίωση των συνθηκών ζωής του παιδιού και της οικογένειας. Τα μέλη μας είναι περίπου 130.

Ο Σύλλογος εξακολουθεί να έχει την πιστοποίηση ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Στην ΠΝΟΗ συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας όπου και όποτε χρειάζεται και αυτό το κάνουμε καθαρά εθελοντικά. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε όλες τις οικογένειες που έχουν έρθει κοντά μας και ξεπερνούν τις 120, με ένδυση, υπόδηση, επίπλωση, οικιακές συσκευές, εμβόλια και φάρμακα σε παιδιά, νομική υποστήριξη, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας( ΔΕΗ, Νερό κλπ), ενοικίων ανέργων γονέων, πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων, συμμετοχή σε έξοδα μετακινήσεων και νοσηλείας, αγορά πετρελαίου και το πετυχαίνουμε χάρις στην υποστήριξη και τις προσφορές τις δικές σας και των συμπολιτών μας.

Στο παντοπωλείο που διατηρούμε εδώ και πολλά χρόνια καταφέραμε και διαθέσαμε στο 2023 πάνω από 600 σακούλες τροφίμων και ειδών καθαριότητας και υγιεινής, και δωροεπιταγές περίπου των 70 Ε τον μήνα υποστηρίζοντας τακτικά κάθε μήνα τις οικογένειές μας, αλλά και έκτακτα σε περιστατικά της Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας που χρίζουν άμεσης υποστήριξης.

Φυσικά η προσπάθειά μας ενισχύθηκε και το 2023 κατά το μέγιστο βαθμό από την εταιρεία ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε.. καθώς και  τις δικές σας προσφορές, φορέων και επιχειρηματιών.

Στο κοινωνικό φροντιστήριο της ΠΝΟΗΣ υποστηρίξαμε και το 2023 ένα  μικρό αριθμό μαθητών.

Υποστηρίξαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε φοιτητές με σπουδαστικά επιδόματα. Το 2023 ήταν 7 οι φοιτητές.

Τμήμα κοινωνικών λειτουργών: Προσφέρουμε ακόμη και ψυχολογική υποστήριξη με τις επίσης εθελόντριες κοινωνικές λειτουργούς, ψυχολόγους, παιδοψυχολόγους και λογοθεραπεύτριες στα μέλη των οικογενειών μας. Έτσι γνωρίζουμε συνέχεια τα προβλήματά τους, τις ανάγκες τους και συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κοντά τους.

Καλλιτεχνικό εργαστήριο με τα 2 Bazaar  που κάναμε μας έδωσαν ικανοποιητικά έσοδα τα οποία βοήθησαν ειδικά τα σπουδαστικά επιδόματα.

Συνεργαστήκαμε με Σωματεία, υπηρεσίες, Συλλόγους, εθελοντικές ομάδες, όπως :

Α) Οι  Γιατροί του Κόσμου μας πρόσφεραν και πάλι μεγάλο αριθμό μασκών και αντισηπτικών

Β) Ο Δήμος Καβάλας και οι Υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου Καβάλας, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καβάλας.

Γ) Τον ΟΚΑΝΑ υποστηρίζοντας μέλη τους και την υπηρεσία των κοινωνικών λειτουργών του Νοσοκομείου Καβάλας.

Δ) Την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «BIA STOP».

Ο οργανισμός «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ» ο οποίος σε συνεργασία με το τον ΣΚΑΪ και την ενεργή υποστήριξη του Ράδιο ALPHA και του κ. Κώστα Τσίγκα, ενέταξε την ΠΝΟΗ στην λίστα των συλλόγων που θα υποστηρίζονται με τρόφιμα σε τακτική βάση. Μέσα στο 2023  δεχθήκαμε 5 φορές τρόφιμα συνολικής αξίας 5.000 ευρώ.

Ο Οργανισμός «ΜΠΟΡΟΥΜΕ» σε συνεργασία με την αλυσίδα  ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  ενέταξε την ΠΝΟΗ στην λίστα των συλλόγων που θα παραλαμβάνουν τα κοντόληκτα διάρκειας και ψυγείου. Δύο φορές κάθε εβδομάδα το αυτ/το της ΠΝΟΗΣ γεμίζει κυριολεκτικά από τα είδη αυτά και άμεσα μαζί με τα ψωμιά προσφέρονται στις οικογένειές μας.

Δεχθήκαμε:

-Δωρεά -χρηματοδότηση από την εταιρεία ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε. ύψους 36.000 Ε.

Δωρεά -χρηματοδότηση από την εταιρεία HOWDEN Ελλάδος  ύψους 8.000 Ε.

Δωρεά από την εταιρεία ΣΑΜΕΡΚΑΣ ύψους 2.500 Ε

-Πολλές δωρεές των 50, 100, 200, 500 & 1000Ε από τους συμπολίτες μας.

-Συνεχίστηκε η υποστήριξη από τα ΑΒ Βασιλόπουλος στα πλαίσια του προγράμματος «των 52 εβδομάδων» με ικανή ποσότητα τροφίμων.

– Θα αναφέρουμε: την προσφορά  εδώ και πολλά χρόνια μία φορά την εβδομάδα ψωμιού από την αρτοποιεία ΦΕΛΛΑΧΙΔΗΣ. Από την ΚΡΕΚΑ Α.Ε.  την προσφορά νωπού κοτόπουλου 3 φορές το χρόνο συμπληρωματικά στο κρέας που προμηθευόμαστε για τις οικογένειές μας. Τα τελευταία 3 χρόνια προστέθηκε με προσφορά ψωμιού & σάντουιτς η αρτοποιεία ΓΑΤΙΔΗΣ. Η εταιρεία μέσα από ειδικές δράσεις μέσα στο 2023 όπως  την :ΠΛΑΘΩ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ για τα Χριστούγεννα αλλά και κάτι αντίστοιχο το Πάσχα, υποστήριξε το Σύλλογο με το ποσό των 600 ευρώ. Ακόμη την προσφορά 100 λίτρων λάδι από το Σύλλογο Καβαλιωτών Ν. Υόρκης.

-Θα συμπληρώσουμε και την προσφορά κρασιού από την Οινοποιία ΣΑΒΒΑ ΦΕΛΛΑΧΙΔΗ προς τις οικογένειές μας και σε όλα τα γιορτινά τραπέζια της χρονιάς.

– Μεμονωμένοι συμπολίτες μας και πολλοί επαγγελματίες μας πρόσφεραν τρόφιμα, παιχνίδια και ρουχισμό.

Κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2023-2024 διαθέσαμε σχολικά, χαρτικά , βιβλία ξένων γλωσσών για τουλάχιστον 110 μαθητές όλων των βαθμίδων, παιδιά από τις υποστηριζόμενες οικογένειες. Είχαμε μια μεγάλη υποστήριξη από την εταιρεία ENERGEAN η οποία μας πρόσφερε 120 δωροεπιταγές των 30 ευρώ και με αυτές καλύφθηκαν όλες οι ανάγκες των μαθητών μας.

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία αρχές του 2023, στέλνοντας είδη προσωπικής υγιεινής.

Η θεατρική ομάδα «ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ» πρόσφεραν στην ΠΝΟΗ την αμοιβή τους από την παράστασή τους «ΒΡΑΔΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ» το Μάρτιο του 2023 στο καφέ ΜΑRΙΝ.

Η Κα Ευγενία Παπαϊωάννου την 31/3/23 πραγματοποίησε φιλανθρωπικό μπαζάρ στον πολυχώρο NEKUBI προσφέροντας τα έσοδα του στην ΠΝΟΗ.

Η Κα Στέλλα Ρόκου την 27/5/23 με το εργαστήριο κεραμικής ΓΑΙΑ πραγματοποίησε φιλανθρωπικό μπαζάρ στον πολυχώρο NEKUBI προσφέροντας τα έσοδα του στην ΠΝΟΗ.

Μαζί με το Λύκειο των Ελληνίδων Καβάλας διοργανώσαμε τον Μάιο του 2023 την παρουσίαση του βιβλίου της Κας Μαρίας Καμπάνταη «Μαμά … 20 αληθινές ιστορίες».

Κάναμε 2 δράσεις με θέμα τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ στο 7ο Γυμνάσιο και το 8ο Δημοτικό.

Καθώς είμαστε μέλος του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας συμμετείχαμε στη Γ.Σ. του Συνεταιρισμού τον Ιούλιο του 2023.

Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα για συγκέντρωση ειδών για τους πυροσβέστες και τους εθελοντές που επιχειρούσαν στην κατάσβεση στις φωτιές του Δήμου Νέστου, προσφέροντας νερά, χυμούς , μωρομάντηλα κ.α. .

Το Νοέμβριο μαζί με το Φιλ/κό Σωματείο «Ο ΑΓ. ΝΕΣΤΩΡ» στα πλαίσια της Παγκόσμιας ημέρας  για τα δικαιώματα των παιδιών πραγματοποιήσαμε εκδήλωση στο 10ο Δημ. Σχολείο.

Την 4η Δεκεμβρίου 2023 βραβεύσαμε όλους τους μεγάλους χορηγούς μας γιατί με τη συνεχή υποστήριξή τους υλοποιούμε το έργο της ΠΝΟΗΣ. Συμμετείχε και η χορωδία των Φίλων Μουσικής Ν. Καβάλας.

Η σελίδα μας στο fb έχει πολύ μεγάλη επισκεψιμότητα και χαιρόμαστε το γεγονός ότι όλες μας οι αναρτήσεις που αφορούσαν αιτήματα οικογενειών μας για διάφορες ανάγκες παιδικό ρουχισμό, έπιπλα, συσκευές κ. α. εθελοντές εκπαιδευτικούς καλύφθηκαν άμεσα, προς μεγάλη μας ικανοποίηση.

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα: Ενεργοί Αποτροπείς – Ενεργοί Παρατηρητές: Προλαμβάνοντας την Έμφυλη Βία στη Ζωή των Νέων» Σε συνεργασία με την ΜΚΟ  ΕΚΟ που έχει έδρα την Αθήνα, ως εταίρος, στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος συνεχίσαμε το πρόγραμμα. Τρεις κυρίες: Ψυρούκη Ελένη υπεύθυνη του προγράμματος, μέλος του Δ.Σ., Κοθάλη Προδρομία, παιδοψυχολόγος, μέλος του Δ.Σ. και Αναστασιάδου Λυδία ,νομικός συμμετείχαν από 20-25/2/23 στο εργαστήριο που πραγματοποιήθηκε στο Όσλο στην Νορβηγία από τον εκεί εταίρο. Μέσα στα προβλεπόμενα του προγράμματος   πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός φωτογραφίας και το Μάιο διοργανώσαμε σχετική έκθεση φωτογραφίας στο χώρο της Παλιάς Μουσικής. Τον Ιούνιο και τον Οκτώβριο πραγματοποιήσαμε ανοικτά εργαστήρια για γονείς και εκπαιδευτικούς. Μέσα στο 2024 προχωρούμε προς την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι δράσεις της  ΠΝΟΗΣ προβλήθηκαν μέσα από διάφορες εκπομπές του CENTER, του ΕΝΑ CHANNEL  και της ΕΡΤ3 και από όλα γενικώς τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Ανταποκριθήκαμε και συμμετείχαμε σε όλες σχεδόν τις προσκλήσεις τις οποίες δεχθήκαμε και παρακολουθήσαμε και μέσω του διαδικτύου πολλές εκδηλώσεις που έγιναν διαδικτυακά.

Μέσα από την παρουσίαση αυτή πρέπει να ευχαριστήσουμε την εθελοντική μας ομάδα περίπου 30 άτομα, εσάς τα μέλη μας για τη συνεχή αρωγή σας, πάρα πολλούς επαγγελματίες της πόλης μας που βρίσκονται συνεχώς κοντά μας, το Δήμο Καβάλας διότι με την παραχώρηση των χώρων μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε τις δράσεις μας με  αξιοπρεπή τρόπο και τα Μ.Μ.Ε. που βρίσκονται πάντοτε κοντά μας και προβάλουν το έργο μας.

Ευχαριστούμε τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής Κα Ευαγγελία Παπαϊωάνου, τον κ. Απόστολο Κάλφα και την Κα Τσιβιώτου Δήμητρα για την άψογη συνεργασία.

Αποχαιρετούμε το μέλος του Δ.Σ. Κα Γεωργία Καραγιαννοπούλου γιατί δεν θα είναι μαζί μας στο επόμενο Δ.Σ. και την ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα άψογη συνεργασία μας για την επίτευξη των στόχων της ΠΝΟΗΣ.

Κλείνοντας σας διαβεβαιώνουμε ότι η πόρτα της ΠΝΟΗΣ είναι και θα συνεχίσει να είναι ανοικτή κάθε ημέρα για να ακούει τα τυχόν προβλήματα των συμπολιτών μας και όπου μπορεί να τα υποστηρίζει και να τα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σας ευχαριστώ.

ΙΩΑΝΝΑ ΧΑΤΖΗΒΑΡΥΤΗ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε επίσης