Επιστολή Μουριάδη σε Χρυσοχοΐδη για τις αποσπάσεις αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

 Επιστολή Μουριάδη σε Χρυσοχοΐδη για τις αποσπάσεις αστυνομικών στη Θεσσαλονίκη

Επιστολή του Δημάρχου Καβάλας, Θόδωρου Μουριάδη, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, για την απόσπαση 30 τουλάχιστον αστυνομικών από την Α.Δ. Καβάλας στην Α.Δ. Θεσσαλονίκης

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχόλησε επί μακρόν την δημοσιότητα, η απόφαση σας να αποσπαστούν για τρεις μήνες 30 τουλάχιστον αστυνομικοί από την Α.Δ. Καβάλας σε αυτή της Θεσσαλονίκης.

Παρά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν από όλους τους παράγοντες και τους οργανωμένους φορείς της περιοχής μας, ξεκίνησε η υλοποίησή της προκαλώντας έντονη ανησυχία για τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Χωρίς να παραγνωρίζω τις ανάγκες που μπορεί να υπάρχουν στη συμπρωτεύουσα, εκτιμώ πως με την προαναφερθείσα εξέλιξη αγνοείται το νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας στην Π.Ε. Καβάλας.

Λογικά δεν θα διέλαθε της προσοχής σας αφενός μεν η αύξηση των μεταναστευτικών ροών και αφετέρου η αλματώδης άνοδος του τουριστικού ρεύματος σε διάφορα σημεία της πόλης και των δημοτικών μας ενοτήτων. Η καθημερινή καταγραφή των παραπάνω δεδομένων, καταδεικνύει ότι η λήψη της επίμαχης απόφασης σας δημιουργεί σοβαρά προβλήματα.

κ. Υπουργέ,

Γνωρίζοντας τη διαχρονική ευαισθησία σας σε τέτοιου είδους ζητήματα, σας ζητώ να επανεξετάσετε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, ανακαλώντας τον διαχειριστικό σας σχεδιασμό. Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Α.Δ. Καβάλας χρήζει, πέραν πάσης αμφιβολίας, άμεσης και ουσιαστικής ενίσχυσης, με βάση το επικαιροποιημένο οργανόγραμμά της. Ευελπιστώ ότι η παρούσα επιστολή θα τύχει της δέουσας προσοχής σας.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης