Συμμετοχή πολλών τοπικών επιχειρήσεων στη ΔΕΘ μέσω του Επιμελητηρίου

 Συμμετοχή πολλών τοπικών επιχειρήσεων στη ΔΕΘ μέσω του Επιμελητηρίου

Έφτασε η περίοδος των εκθέσεων για το Επιμελητήριο Καβάλας πριν καν ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και η τουριστική σεζόν. Κατ’ αρχήν, το Επιμελητήριο προετοιμάζεται προκειμένου να συμμετέχει στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά προετοιμάζεται για τη δική του ετήσια διοργάνωση KAVALA EXPO 2018, που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου.

Οι επιχειρήσεις που μέσω του Επιμελητηρίου Καβάλας επιθυμούν να λάβουν μέρος στη φετινή ΔΕΘ είναι περισσότερες. Το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο ίσως διότι η φετινή ΔΕΘ είναι γενικότερα αναβαθμισμένη κι έχει ως τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι καβαλιώτικες επιχειρήσεις μέσω του Επιμελητηρίου θα βρίσκονται στα δύο περίπτερα τα οποία θα διατηρεί στον εκθεσιακό χώρο η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Έκαστο Επιμελητήριο θα καταλάβει το δικό του χώρο. Εκεί θα εκτεθούν πολλά τοπικά προϊόντα ενώ και οι επιχειρηματίες θα είναι παρόντες, με τη φυσική τους παρουσία. Όλοι θα βρίσκονται στη ΔΕΘ για περαιτέρω συνεργασίες χωρίς να κρύβουν το ενδιαφέρον τους για διείσδυση στην αμερικάνικη αγορά.

Πιο σοβαρά είναι τα δεδομένα για την KAVALA EXPO 2018. Το Επιμελητήριο επιδιώκει την επαναφορά του θεσμού σε προηγούμενα επίπεδα, πριν δηλαδή επηρεασθεί από την οικονομική κρίση, θέλει να γεμίσει τα περίπτερα και να επαναφέρει στη διοργάνωση μεγάλες επιχειρήσεις που επί καιρό απουσιάζουν. Η κατεύθυνση και η θεματολογία της KAVALA EXPO 2018 είναι η γαστρονομία και η προβολή των τοπικών προϊόντων. Καθημερινά θα εξελίσσεται διαδικασία μαγειρέματος με βάση την τοπική γαστρονομία, ενώ προγραμματίζονται πολλές παράλληλες εκδηλώσεις σε κάποιες από τις οποίες θα παραστούν και γνωστοί πανελληνίως σεφ. «Κερασάκι» στην τούρτα των παράλληλων εκδηλώσεων θα είναι το μουσικό γεγονός, η συναυλία δηλαδή που προετοιμάζεται με την παρουσία γνωστού τραγουδιστή.

Για τη φετινή συμπλήρωση των εκατό ετών από την ίδρυση του Επιμελητηρίου Καβάλας δεν αποκλείεται στη KAVALA EXPO 2018 να υπάρξει και έκθεση φωτογραφίας. Αρκετές είναι οι ξένες αποστολές που θα καταφθάσουν από Βαλκανικές χώρες και φέτος ξεχωρίζει το ενδιαφέρον των Σέρβων. Αναφορικά με την κεντρική εκδήλωση για τα «γενέθλια» των εκατό ετών του Επιμελητηρίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στα μέσα Νοεμβρίου.

Το Επιμελητήριο Καβάλας δημιουργήθηκε πριν από εκατό χρόνια με ιδρυτική δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στα μέσα Νοεμβρίου. Γι’ αυτό και η διοίκηση του Επιμελητηρίου επιθυμεί να πραγματοποιήσει την κεντρική γενέθλια εκδήλωσή του στα μέσα του συγκεκριμένου μήνα. Μάλιστα βρέθηκε ότι η προ εκατό ετών δημοσίευση στο ΦΕΚ έγινε ταυτόχρονα για τα Επιμελητήρια Καβάλας, Δράμας και Σερρών. Δεν αποκλείεται επομένως η κεντρική εκδήλωση, που πάντως θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, να έχει παρόντες και τους προέδρους των Επιμελητηρίων των δύο όμορων περιφερειακών ενοτήτων.

Διαβάστε επίσης