• 27 Απριλίου 2024,

Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Καβάλας σε δραστηριότητα επιτόπιας παρακολούθησης στη Μαδέιρα (φωτογραφίες)

 Συμμετοχή του 3ου ΓΕΛ Καβάλας σε δραστηριότητα επιτόπιας παρακολούθησης στη Μαδέιρα (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του εγκεκριμένου από το ΙΚΥ ERASMUS+  οι εκπαιδευτικοί Αδάμος Ευάγγελος, Πουπούλη Αγγελική και Κελαϊδίτη Νόπη συμμετείχαν σε δραστηριότητα επιτόπιας παρακολούθησης (Job Shadowing) στο σχολείο Escola Basica e Secundaria Goncalves Zarco στην πόλη Funchal της Μαδέρας στην Πορτογαλία από 26/02/2024 έως και 01/03/2024.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν μαθήματα στην παραπάνω σχολική μονάδα, περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της, ενημερώθηκαν σχετικά με το εκπαιδευτικό σύστημα της Πορτογαλίας και τον τρόπο λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου.

Έτσι παρακολούθησαν μαθήματα Ιστορίας, Φιλοσοφίας, Μαθηματικών, Γλώσσας, Project, Ρομποτικής και Πληροφορικής. Ακόμη είχαν επαφή με την υπεύθυνη καθηγήτρια για τη σχολική συμπεριφορά των μαθητών και την υπεύθυνη επαγγελματικής σταδιοδρομίας και  ενημερωθήκαν για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου στα ζητήματα αυτά.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν η αίθουσα τέχνης του σχολείου, οι ψηφιακές υποδομές του, το εργαστήριο ρομποτικής, το στούντιο παραγωγής ταινιών μικρού μήκους, η βιβλιοθήκη, το τυπογραφείο αλλά και οι εγκαταστάσεις του εστιατορίου, του καφέ, οι κήποι του σχολείου και γενικότερα η άψογη οργάνωση και λειτουργία του σχολείου.

Εκτός από την επιτόπια παρακολούθηση οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν φυσικά αξιοθέατα του ηφαιστειογενούς καταπράσινου νησιού, τα ρυάκια νερού που διασχίζουν όλο το νησί (levadas), το τροπικό δάσος που προστατεύεται από την Unesco, τα πολύχρωμα παραδοσιακά σπίτια του νησιού αλλά και να ενημερωθούν για την ιστορία αποικιοκρατίας του νησιού.

Η επίσκεψη αυτή, λοιπόν, αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία για τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας καθώς αποκόμισαν γνώσεις, εμπειρίες, νέες δεξιότητες που θα συμβάλουν σημαντικά στη βελτίωση του εκπαιδευτικού τους έργου ενσωματώνοντας καλές πρακτικές και νέες διδακτικές μεθόδους στην καθημερινότητά τους.

Για αυτό προγραμματίζονται ήδη δράσεις για τη διάχυση την αποτελεσμάτων της κινητικότητας στη σχολική μονάδα. Η εξαιρετική ακόμη  συνεργασία με τους Πορτογάλους συναδέλφους άνοιξε το δρόμο για περαιτέρω επαφή και επικοινωνία ανάμεσα στα δύο σχολεία.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης