• 19 Μαΐου 2024,

Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus (φωτογραφίες)

 Συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αμυγδαλεώνα σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ΚΑ122-Σχολική Εκπαίδευση, δύο εκπαιδευτικοί από το Δημοτικό σχολείο Αμυγδαλεώνα παρακολούθησαν το  επιμορφωτικό σεμινάριο 6 ημερών “Conflict Management, Emotional Intelligence and Bullying Prevention, που πραγματοποιήθηκε στη Γάνδη του Βελγίου 22 – 27 Απριλίου 2024.

Πάροχος του σεμιναρίου ήταν ο οργανισμός «Europass Taecher Academy». Το σεμινάριο ανταποκρίνεται στη στρατηγική του σχολείου για συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού του και βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στόχος της κινητικότητας ήταν να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες τις αιτίες των συγκρούσεων και πως να ενσωματώνουν την διαχείριση τους στο πρόγραμμα σπουδών. Να μάθουν αποτελεσματικά, πρακτικά εργαλεία επικοινωνίας για καλύτερες σχολικές σχέσεις κι ένα πιο θετικό κλίμα στο σχολείο – για δασκάλους και μαθητές.

Τέλος, να μάθουν καινούριες  προσεγγίσεις όσον αφορά στο σχολικό εκφοβισμό με σκοπό την ευαισθητοποίηση και την πρόληψη. Η υλοποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί και μετά την επιστροφή των εκπαιδευτικών στην Ελλάδα, οι οποίοι γύρισαν πλουσιότεροι σε εμπειρίες, γνώσεις και δεξιότητες, τις οποίες θα μεταφέρουν ως καλές πρακτικές στην ευρύτερη σχολική κοινότητα.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης