• 28 Απριλίου 2024,

Συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Καβάλας στις εκδηλώσεις για τα 130 χρόνια λειτουργίας του Ζωγράφειου

 Συμμετοχή του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Καβάλας στις εκδηλώσεις για τα 130 χρόνια λειτουργίας του Ζωγράφειου

Στις 15 Μαρτίου ο Σύλλογος μας, συμμετείχε στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών χορών και χορωδιών που διοργάνωσε το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης για τα 130 χρόνια λειτουργίας του.

Η συμμετοχή μας διπλή, με χορωδία και χορευτικό και η συγκίνηση μεγάλη,  που βρισκόμασταν σε ένα χώρο που καλλιέργησε γενιές παιδιών, έδωσε φύτρες πολιτισμού και γνώσης κι ακόμη και σήμερα έστω και πιο φτωχό από Ελληνισμό είναι εκεί, δοξάζει και κρατά τις Θερμοπύλες της καταγωγής μας.

Η περιήγησή μας στην Κωνσταντινούπολη  πλούσια,  με επισκέψεις στο Πατριαρχείο, στις Βλαχέρνες, στον πύργο του Πορφυρογέννητου, στο Νιχώρι, τα Θεραπειά, την Χαλκηδόνα, την Αγία Σοφία, κρουαζιέρα στον Βόσπορο, εξερευνήσεις στα δρομάκια του Πέραν, εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές από την Πόλη της καρδιάς μας.

Ευχαριστούμε θερμά τους χορωδούς και τον χοράρχη μας Απόστολο Αθιανό, τους χορευτές και τον χοροδιδάσκαλο Γιώργο Καραγεωργίου, για την άψογη εκπροσώπηση του Συλλόγου στο Φεστιβαλ καθώς επίσης  και τους παλιούς και νέους φίλους που μας συνόδεψαν και συνετέλεσαν στην επιτυχία της εκδρομής.

Με τιμή

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η πρόεδρος

Σοφία Τσίγκου

Διαβάστε επίσης