• 25 Απριλίου 2024,

«ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ» «ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ (ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;»

 «ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΚΑΒΑΛΙΩΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ   ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ»  «ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ (ΤΟΠΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ) ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ;»

Για όσους έκαναν ό, τι περνάει από το χέρι τους για να περιορίσουν το πλαίσιο των διεκδικήσεων στο παγκαβαλιώτικο συλλαλητήριο ενάντια στα διόδια, η πραγματικότητα ήρθε να τους δώσει ηχηρή απάντηση.

Και τι δεν έκαναν!

  • Αντί ως προμετωπίδα στα αιτήματα να μπει το «όχι σε όλα τα διόδια» γιατί απλούστατα διόδια δε σημαίνει συντήρηση των δρόμων αλλά χαράτσωμα όσων ήδη πλήρωσαν 2 και 3 φορές για να κατασκευαστούν, έθεσαν ως αποκλειστικό αίτημα το «όχι στο συγκεκριμένο σταθμό διοδίων (Άσπρη Άμμος)»…
  • Αντί να αναδείξουν τους πραγματικούς υπευθύνους, τις μεγαλοκατασκευαστικές που επιδιώκουν το μέγιστο κέρδος, την ΕΕ που έχει επίσημη πολιτική το «χαράτσωμα» στους δρόμους (βλ. απάντηση ευρωκοινοβουλίου σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη), τις κυβερνήσεις που αποφασίζουν και υλοποιούν αυτήν την πολιτική, διεκδίκησαν (σχεδόν παρακάλεσαν) … να κινητοποιηθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές (οι άμοιροι ευθυνών!!!) για να μην γίνει ο σταθμός!
  • Αφού η συντονιστική επιτροπή, η Δήμαρχος, ο Αντιπεριφερειάρχης «έστρωσαν το χαλί» στους κυβερνητικούς βουλευτές – στο συγκεκριμένο θέμα φαίνεται οι ιδεολογικές τους διαφορές αμβλύνονται αφού η «Καβάλα τους ενώνει…» – οι ίδιοι οι κυβερνητικοί βουλευτές άρπαξαν την ευκαιρία και έσπευσαν να μας ξανα…καθησυχάσουν, αφού μας είπαν ότι θα πληρώνουμε μεν αλλά … αναλογικά!!!
  • Τους διοργανωτές τους έπιασε τέτοια πρεμούρα μην και τυχόν προβληθεί και κανένα «ανατρεπτικό» αίτημα που άρον άρον έκοψαν το κάτω μέρος της αφίσας που είχαν τυπώσει και που καλούσε σε αγώνα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η Εγνατία, πριν όμως «αλέκτωρ φωνήσαι…» το ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε τα επενδυτικά σχήματα που προεπιλέχτηκαν για να συμμετέχουν στη β φάση του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας, γεγονός που εξηγεί τη βιασύνη να κατασκευαστούν τα διόδια.
  • Στο χθεσινό ΔΣ (21-05-2018) ξαναέβγαλαν στην επιφάνεια παρέμβαση τοπικού του ΣΥΡΙΖΑ, που διαβεβαίωσε πάλι ότι ο σταθμός στην Καβάλα δεν θα γίνει, αφού θα γίνουν τα «άγια» αναλογικά.

Τι γίνεται όμως τώρα που το ψήφισμα που πρότεινε η συντονιστική επιτροπή δεν έκανε λόγο για το σύνολο των διοδίων; Ή δεν έβαζε ζήτημα να μην ιδιωτικοποιηθεί η Εγνατία και άλλα τέτοια … ανατρεπτικά;

Αντί όμως αυτών ακούσαμε τα περί «στοχοποίησης» της Καβάλας, ότι «μας έχουν βάλει στο μάτι» (άραγε ποιοι;) και άλλα τέτοια. Ο λαός της Καβάλας βέβαια γνωρίζει ότι τα ίδια πάνω κάτω ακούνε και οι Δραμινοί από τις τοπικές αρχές της Δράμας, οι Ξανθιώτες από τις τοπικές αρχές της Ξάνθης κ.ο.κ. σε όλη σχεδόν τη χώρα.

Τα περί «στοχοποίησης» της Καβάλας οι κύριοι της Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής να πάνε να τα πούνε τώρα στις υπόλοιπες τοπικές κοινωνίες που κατά μήκος της Εγνατίας θα δουν να ξεφυτρώνουν οι νέοι 13 σταθμοί διοδίων που – για να μην ξεχνιόμαστε – αποφάσισε το 2014 η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και υλοποιεί το 2018 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει στο δρόμο της ενημέρωσης και της προσπάθειας κινητοποίησης των εργαζομένων της Καβάλας. Με πλαίσιο αιτημάτων που θα είναι «καρφί στο μάτι» των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών ομίλων των οποίων τα συμφέροντα υπηρετούν.

Για όσους σπέρνουν την απογοήτευση (πριν μάλιστα γίνει το συλλαλητήριο) και ρίχνουν το ανάθεμα στους ίδιους τους εργαζόμενους και τους επαγγελματίες της πόλης για τη μικρή τους συμμετοχή (όπως οι ίδιοι λογαριάζουν τους χιλιάδες που κατέβηκαν στο συλλαλητήριο) να γνωρίζουν καλά πως ο αγώνας του ίδιου του λαού της Καβάλας θα τους διαψεύσει.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

→ ΝΑ ΜΑΤΑΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ

→ ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΔΙΚΟΥΣ ΑΞΟΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ

→  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ

→ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ 

Καβάλα 22-5-2018

ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΟΤΟΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

 

Διαβάστε επίσης