• 23 Απριλίου 2024,

Παναγιώτης Εμφιετζής στους 93,7: « Στόχος μου ο τελικός στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

 Παναγιώτης Εμφιετζής στους 93,7: « Στόχος μου ο τελικός στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα»

 Για την πρόκριση του στους τελικούς του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος εφήβων μίλησε στους 93,7 ο νεαρός κολυμβητής του ΟΘΑΚ Παναγιώτης Εμφιετζής.

Αναφέρθηκε στις ελπίδες διάκρισης που έχει παράλληλα με το στόχο να… περάσει στο πανεπιστήμιο.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Είναι η μεγαλύτερη σου επιτυχία η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων;

Απάντηση: Ναι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία που έχω πετύχει ως κολυμβητής. Δεν το περίμενα αλλά είχα δουλέψει την προηγούμενη χρονιά γι` αυτό και βγήκε φέτος που ξεκουράστηκα σωματικά, ψυχικά και πνευματικά για να το καταφέρω.

Ερώτηση: Για να τα καταφέρεις έλαβες μέρος σ` ένα δύσκολο μίτινγκ το «Ακρόπολις» όπου υπήρχε μεγάλος ανταγωνισμός.

Απάντηση: Σαφώς είχε πολύ καλές συμμετοχές. Ανταγωνίστηκα  με άλλους συνομήλικους μου, που είχαν τον ίδιο στόχο με μένα. Τα κατάφερα και βγήκα 2ος σε αυτή τη διοργάνωση όπου πρώτος βγήκε ένας εξίσου πολύ καλός αθλητής.

Ερώτηση: Πως θα κυλήσει η προετοιμασία σου μέχρι το Ευρωπαϊκό που θα γίνει στο Ελσίνκι;

Απάντηση: Η προετοιμασία μου θα είναι δύσκολη. Σε λιγότερο από ένα μήνα δίνω Πανελλήνιες εξετάσεις και θα πιεστώ αρκετά. Πρέπει να διατηρηθώ σ` ένα υψηλό επίπεδο κολυμβητικά ενώ παράλληλα πρέπει να  ανταποκριθώ και στις μαθητικές μου απαιτήσεις. Πρωταρχικός μου στόχος είναι να γράψω πολύ καλά στις Πανελλήνιες.

Ερώτηση: Εχει αγώνες αυτό τον μήνα στο πρόγραμμα σου;

Απάντηση: Μέχρι τις Πανελλήνιες τελειώσανε οι αγώνες για μένα.  Μετά τις Πανελλήνιες θα αγωνιστώ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών, γυναικών και τις επόμενες μέρες θα ταξιδέψω στη Φινλανδία για το Ευρωπαϊκό.

Ερώτηση: Με το χρόνο που πέτυχες στο «Ακρόπολις» έχεις ελπίδες διάκρισης στο Ευρωπαϊκό;

Απάντηση: Τα όρια πρόκρισης που βάζει η Ελληνική ομοσπονδία είναι η 8η επίδοση που πραγματοποιήθηκε στο περσινό Ευρωπαϊκό.   Είναι μεγάλες οι πιθανότητες να συμμετάσχω σε κάποιο ημιτελική η ακόμη στον τελικό, αν όλα πάνε καλά. Ο μεγάλος στόχος μου είναι ο τελικός. Δεν είναι κάτι εύκολο που μπορεί να το καταφέρει οποιοσδήποτε. Θέλει μεγάλη προσπάθεια και καλή επίδοση. Αν όλα πάνε καλά θα βγει.

Ερώτηση: Πόσο σ` έχει βοηθήσει ο προπονητής σου, Νίκος Γκέκας;

Απάντηση: Ο προπονητής μου μ` έχει βοηθήσει πάρα πολύ, μ` έχει στηρίξει σε μεγάλο βαθμό. Δεν είναι ο μόνος που μ` έχει στηρίξει σε αυτή την προσπάθεια. Είναι ακόμη οι προπονήτριες μου Ισιγόνη Βαλσαμίδου και η Ρίκα Μακέδου. Είμαστε μια οικογένεια. Αποτελούν τα στηρίγματα του σε όλη αυτή την προσπάθεια.

Ο κ. Γκέκας είναι αυτός που με βοηθάει στο προπονητικό κομμάτι και οι προπονήτριες μου περισσότερο στο ψυχολογικό.

Ερώτηση: Αν δεν υπήρχαν οι Πανελλήνιες εξετάσεις θα είχες περισσότερες διάκρισης; Θα προετοιμαζόσουν καλύτερα;

Απάντηση:  Οι Πανελλήνιες με χαλάρωσαν. Με απομάκρυναν το άγχος που είχα από την περσινή χρονιά.   Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να αποδίδω καλύτερα στους αγώνες και στην προπόνηση.

Ερώτηση: Στο Πανελλήνιο πας για διάκριση;

Απάντηση:  Στο Πανελλήνιο δεν γνωρίζω να θα δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου γιατί είναι λίγες μέρες πριν το Ευρωπαϊκό.   Δεν γνωρίζω αν ο προπονητής μου με επιτρέψει να προσπαθήσω στο μέγιστο γιατί πρέπει να είμαι ξεκούραστος στο Ευρωπαϊκό.

Ερώτηση: Πάντως έχει ανέβει η ψυχολογία σου μετά την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό

Απάντηση: Εχει ανέβει αρκετά. Είναι διάκριση να πας και μόνο στο Ευρωπαϊκό. Δεν είναι κάτι που το καταφέρνουνε πολλοί.   Είναι κάτι που το περίμενα με ανυπομονησία. Δεν το κατάφερα πέρσι αλλά το κατάφερα φέτος. Μου δίνει κίνητρο να γράψω καλά στις εξετάσεις για να καταφέρω και τους δυο φετινούς μου στόχους. Να γράψω καλά στις Πανελλήνιες και να έχω μια αξιοπρεπέστατη παρουσία στην κολύμβηση.

Διαβάστε επίσης