• 26 Απριλίου 2024,

Και στο βάθος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος …

 Και στο βάθος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος …

Η εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε θα μας οδηγήσει στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος που θα μας δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες προκειμένου να ζήσουμε άκρως καλοκαιρινές στιγμές και να χαλαρώσουμε.

Θα ξεκουράσουμε και το κορμί μας μέσω του πνεύματος μας.

Το τριήμερο αυτό που είναι το Νο1 του καλοκαιριού έχει έναν προορισμό και αυτός είναι το νησί της Θάσου το οποίο θα επισκεφτούν εκτός απο τους Καβαλιώτες και οι κάτοικοι των γύρω  Νομών αλλά και οι γνωστοί Βαλκάνιοι τουρίστες με τους Τούρκους να μας λείπουν.

Και αυτοί και τα λεφτά που θα ξοδεύανε γιατί οι Τούρκοι όταν βγαίνουν απο την χώρα τους ξοδεύουν λεφτά και περνάνε καλά.

Η απουσία τους απο την αγορά και κυρίως της οικονομία της Καβάλας είναι αισθητή και μακάρι αυτό τις επόμενες εβδομάδες και κυρίως μετά τις εκλογές στην γειτονική Τουρκία να αλλάξει όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα γιατί τα τελευταία 24ωρα οι δημοσκοπήσεις δίνουν πολλές πιθανότητες και για δεύτερη Κυριακή με τον Ερντογάν να φλερτάρει με μια ιστορική ήττα αφού την δεύτερη Κυριακή όλα μπορούν να γίνουν.

Ενώ στην αρχή της προεκλογικής περιόδου μιλούσαμε για νίκη του Ερντογάν ακόμα και με ποσοστό πάνω απο 60% σήμερα οι δημοσκοπήσεις μας λένε κάτι διαφορετικό αφού δίνουν στον Ερντογάν ποσοστό λίγο πάνω απο το 40%.

 

Μου έκανε φοβερή εντύπωση το μίσος με το οποίο ορμούσαν και θέλανε να λιντσάρουν τον Δήμαρχο της Θεσ/νίκης προχθές στην διάρκεια των εκδηλώσεων για την γενοκτονία των Ποντίων.

Ο άλλος ακόμα και με το μικρό του παιδί στα χέρια του ορμούσε λεκτικά και είναι σίγουρο οτι θα έκανε περισσότερα αν δεν είχε το παιδί του αγκαλιά.

Τόσο μίσος και τόσος φανατισμός δεν είναι καλά σημάδια και δείχνουν οτι δεν πάμε καλά.

Οι έλληνες έχουν μέσα τους θυμό για όλα αυτά που ζούν τα τελευταία χρόνια και αυτός ο θυμός τους οδηγεί στο σκοτάδι και σε ενέργειες βίας που μας οδηγούν σε άλλα μονοπάτια.

 

Ο καιρός σύμφωνα με την ΕΜΥ θα είναι καλός αυτή την εβδομάδα και προς το τέλος της Παρασκευή και Σάββατο έρχονται και θερμοκρασίες ακόμα και πάνω απο τους 30 βαθμούς.

31 για την ακρίβεια .

Φαίνεται οτι το τριήμερο του ΑγίουΠνεύματος μπορεί να το περάσουμε με συνθήκες καύσωνα.

Και αν δεν είναι καύσωνας οι 31 βαθμοί στα τέλη του Μάη τότε τι είναι ;

 

Αυτοί που είναι στην αγορά των ενοικιαζόμενων σπιτιών και δωματίων μας λένε οτι ο Μάης ο φετεινός δεν έχει καμμία σχέση με τον περσινό που ήταν καλύτερος.

Σε σχέση με πέρσι πρώτον δεν έχουμε τους Τούρκους τουρίστες και δεύτερον φέτος έχουμε τα τριπλάσια για να μην σας πω  τα τετραπλάσια σπίτια που νοικιάζονται.

Αυτοί οι δύο παράγοντες σίγουρα θα επηρεάσουν την φετεινή τουριστική σαιζόν οσο αφορά τις ενοικιάσεις ακινήτων και θα δημιουργήσουν άλλα δεδομένα.

Η ευκολία με την οποία γίνονται τα σπίτια μας ενοικιαζόμενα δωμάτια  θυμίζει την ευκολία με την οποία φυτρώνουν σε διάφορα σημεία της πόλης τα γνωστά take away cafe που απειλούν να πάρουν αμπάριζα όλες τα υπόλοιπα παραδοσιακά καφενεία.

Είναι και η μόδα που τα ευνοεί και είναι τα τελευταία χρόνια στα πάνω τους.

 

Χρόνια πολλά στον Κώστα και την Ελένη για χθες που γιορτάζανε.

Καταλαβαίνετε και εσείς εύκολα οτι την ημέρα αυτή γιόρταζαν οι μισοί έλληνες γιατί και το Κώστας και το Ελένη είναι δύο ονόματα που παίζουν πολύ.

Χρόνια πολλά και καλά γιατί εμείς τα θέλουμε όλα.

Και πολλά και καλά.

 

Μόνο ως παραμυθένιος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο γάμος του πρίγκιπα Harry και της Meghan Markle!

Απορώ πως τον χάσαμε.

Μυρουδιά δεν πήραμε αν και ήταν το γεγονός του Σαββατοκύριακου που πέρασε.

Ξέρετε πόσοι χιλιάδες τουρίστες βρέθηκαν στην Μεγάλη Βρετανία για τον γάμο αυτό ;

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης