• 21 Μαΐου 2024,

Σύμβαση με το Α.Π.Θ. της ΔΕΥΑΚ για τη μείωση του ρίσκου των γεωτρήσεων

 Σύμβαση με το Α.Π.Θ. της ΔΕΥΑΚ για τη μείωση του ρίσκου των γεωτρήσεων

Η αλήθεια είναι ότι η ΔΕΥΑΚ δε δείχνει να βιάζεται στα θέματα των νέων γεωτρήσεων για τις αυξημένες Καλοκαιρινές ανάγκες στον πρώην Δήμο Φιλίππων. Δεν μπορεί να πει κάποιος ότι έπαψε να ενδιαφέρεται. Ίσως επειδή οι πιο πρόσφατες αναλύσεις στο νερό του Ζυγού βγάζουν αποτελέσματα κάτω του ορίου, ίσως επειδή ο Χειμώνας που έρχεται υπόσχεται βροχές η επιχείρηση έχει προσαρμόσει τις απαραίτητες κινήσεις της στους γνωστούς αργούς ρυθμούς του δημοσίου τομέα.

Την περασμένη Πέμπτη το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να συνάψει σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης προκειμένου να έχει τη βοήθεια του για να εντοπίσει με ασφάλεια τα σημεία των νέων γεωτρήσεων μειώνοντας το σχετικό ρίσκο. Αποφασίστηκε λοιπόν να ανατεθεί στο Πανεπιστήμιο η έρευνα για τον εντοπισμό υπόγειας υδροφορίας σε περιοχές της δημοτικής ενότητας Φιλίππων. Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι της επιχείρησης στη σύμβαση που θα υπογραφεί θα υπάρχει σύντομη προθεσμία (60 το πολύ ημερών) η έρευνα να ολοκληρωθεί.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι η ΔΕΥΑΚ κάνει όσα πρέπει. Άλλοι ζητούν επίσπευση όλων των ενεργειών της αφού όπως λένε το επόμενο Καλοκαίρι δεν είναι τόσο μακριά όσο φαίνεται. Σήμερα τα αποθέματα των πηγών και των γεωτρήσεων που εξυπηρετούν την περιοχή του Ζυγού και τις κοινότητες στα ορεινά έχουν αυξηθεί. Κανείς όμως δεν μπορεί να ξεχάσει πόσο πιο δύσκολα ήταν τα δεδομένα τους μήνες που προηγήθηκαν με την φυσιολογική (;) παρατεταμένη ανομβρία.

Διαβάστε επίσης