Συμβουλές Διακόσμησης με Χαλιά

 Συμβουλές Διακόσμησης με Χαλιά

Προσθέστε ένα χαλί σε ένα δωμάτιο που του λείπει ενθουσιασμός και το πρόβλημα θα λυθεί. Αν και αυτός από μόνος του είναι ένας αρκετά καλός λόγος για να διακοσμήσετε με ένα χαλί, υπάρχουν πολλοί περισσότεροι εξίσου συναρπαστικοί λόγοι.

Όπως για παράδειγμα μια κάβα με ποικιλία σε ποτά και κρασιά αποτελεί διακοσμητικό στοιχείο σε ένα σπίτι, με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φανταστείτε και την χρήση των χαλιών. Υπάρχουν αρκετοί διαφορετικοί τρόποι για να διακοσμήσετε με ένα χαλί, αλλά θα ξεκινήσουμε με πέντε από αυτούς:

  1. Χρησιμοποιήστε χαλιά για να οριοθετήσετε τους χώρους

Χρησιμοποιήστε ένα χαλί για διαχωρίσετε τους χώρους, όπως καθιστικό ή τραπεζαρία. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε στούντιο διαμερίσματα ή μεγαλύτερα δωμάτια που χρειάζονται διαφοροποίηση.

  1. Δημιουργήστε ποικιλία

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαλιά για να δημιουργήσετε ποικιλία σε ένα χώρο. Ο Οίκος Εφραίμογλου έχει μια μεγάλη ποικιλία από χειροποίητα, κλασικά, μίνιμαλ κτλ χαλιά και με μια επίσκεψη σας στο site ή στο κατάστημα θα πάρετε μεγάλη έμπνευση για το πως να διακοσμήσετε το σπίτι σας.  Όταν χρησιμοποιείτε δύο χαλιά σε ένα δωμάτιο, προσέξτε ότι τα χαλιά ίδιου μεγέθους μπορούν να κόψουν οπτικά το δωμάτιο σε δύο. Χρησιμοποιήστε χαλιά διαφορετικού μεγέθους για να δημιουργήσετε μια αίσθηση ποικιλίας.

  1. Δημιουργήστε αρμονία

Αν θέλετε να έχετε ένα δωμάτιο το οποίο θα σας χαλαρώνει τα πάρα πολλά μοτίβα θα καταργήσουν κάθε αίσθηση αρμονίας. Επίσης, όταν χρησιμοποιείτε περισσότερα από ένα χαλιά, είναι καλύτερα όταν τα χαλιά αλληλοσυμπληρώνονται με στυλ. Εάν όχι, θα μπορούσατε να καταλήξετε σε ένα δυσάρεστο αποτέλεσμα.

  1. Λάβετε ιδέες για ένα συνδυασμό χρωμάτων

Όπως οι χρωματικοί συνδυασμοί ρούχων πρέπει να είναι σωστοί έτσι και με τα χαλιά. Χρησιμοποιήστε ένα αγαπημένο χαλί ως βάση για τον συνδυασμού χρωμάτων σε ένα δωμάτιο. Από την άλλη πλευρά, εάν το προσθέσετε μετά την τοποθέτηση των επίπλων σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαλί για να τονίσετε ή να δέσετε τα υπάρχοντα χρώματα σας.

  1. Ελέγξτε την ένταση

Χρησιμοποιήστε ένα χαλί για να ηρεμήσετε οπτικά ένα δωμάτιο ή να αυξήσετε την ένταση, αναλόγως πως σας αρέσει. Εάν ο τοίχος ή μια ταπετσαρία έχει περίτεχνα μοτίβα, ίσως να ήταν καλύτερο να επιλέξτε ένα χαλί που να είναι πιο διακριτικό. Από την άλλη αν οι τοίχοι ή κάποια ταπετσαρία είναι αρκετά ήπια, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα πιο έντονο σχέδιο ή πιο έντονα χρώματα για να προσθέσετε περισσότερο ενδιαφέρον στο δωμάτιο.

Αυτές ήταν κάποιες απλές συμβουλές για να εμπνευστείτε αλλά και για να ξεκαθαρίσετε στο μυαλό σας πως τα χαλιά δεν είναι μόνο για ζεστασιά τον χειμώνα. Πλέον η τάση μας προτείνει και καλοκαιρινά χαλιά ως ένα στοιχείο διακόσμησης.

Διαβάστε επίσης