• 19 Μαΐου 2024,

Συναντήσεις για συνεργασίες στις δημοτικές εκλογές 

 Συναντήσεις για συνεργασίες στις δημοτικές εκλογές 

Αλλάζει το προεκλογικό σκηνικό στην Καβάλα, σε σχέση με τις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Οκτώβρη.

Πάνω που είχαμε συνηθίσει στους πολλούς υποψήφιους Δημάρχους (ή αυτούς που εκδήλωσαν σχετική πρόθεση), παρακολουθούμε τελευταία προσπάθειες συνεργασιών. Μια συζήτηση που άρχισε κι εκδηλώνεται σε τρία τουλάχιστον «μέτωπα». Προς γενική ίσως έκπληξη, έχει πολλές πιθανότητες να καταλήξει σε ισάριθμες τελικές συμφωνίες. Με αποτέλεσμα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι να μειωθούν αφού θα ενωθούν.

Την Παρασκευή συναντήθηκαν παρουσία του προέδρου της ΔΕΕΠ ΝΔ Καβάλας, οι Κλειτσιώτης- Χρυσανίδης- Ιωσηφίδου. Οι υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τη ΝΔ. Φέρονται να συμφώνησαν στο ότι αν δεν ενωθούν και αν δεν συνεργαστούν, θα έχουν μειωμένες πιθανότητες επιτυχίας.

Για να αποφύγουν τη διάσπαση του χώρου, θα συζητήσουν κι άλλο μεταξύ τους. Ακούγεται ότι μπορεί να γίνει δημοσκόπηση. Το αποτέλεσμα της οποίας και οι τρεις θα αποδεχθούν. Μέχρι την επόμενη συνάντηση τους είναι πολύ πιθανό και οι τρεις να συζητήσουν με τις ομάδες που έχουν δημιουργήσει, με τους συνεργάτες και υποψηφίους τους.

Ο Θόδωρος Μουριάδης και ο Βαγγέλης Παππάς συζητούν για να συνεργαστούν. Οι συζητήσεις παρουσιάζονται ως ιδιαίτερα προχωρημένες. Κι η συμφωνία περιγράφεται πολύ πιθανή. Υπάρχει τέλος ακόμη μεγαλύτερη προσέγγιση του Γιάννη Εριφυλλίδη με τη δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη των Πολιτών». Οι συζητήσεις ειδικά για αυτήν τη συνεργασία φαίνεται να επηρεάζονται αρκετά από τις εθνικές εκλογές που θα προηγηθούν.

 

Διαβάστε επίσης