• 28 Μαρτίου 2024,

Συνάντηση διοικήσεων ΑμΕΑ- Εμπορικού Συλλόγου

 Συνάντηση διοικήσεων ΑμΕΑ- Εμπορικού Συλλόγου

Την Τρίτη 11-2-2020 και ώρα 14.30 5μελής αντιπροσωπεία του Δ.Σ του εμπορικού Συλλόγου Καβάλας επισκέφθηκε τα γραφεία του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ Ν. Καβάλας σε προγραμματισμένη συνάντηση .
Το θέμα της συζήτησης αφορούσε το φλέγον ζήτημα της ανεξέλεγκτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στους πεζόδρομους και κοινόχρηστους χώρους του δήμου Καβάλας και αφορά την μη εφαρμογή των κανόνων που έχουν θεσπιστεί από τον δήμο Καβάλας και καθορίζει τα όρια επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων επί των συγκεκριμένων χώρων αλλά και την παράνομη και καταχρηστική χρήση από οχήματα και μοτοσικλέτες των πεζοδρόμων, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των πεζών αλλά και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία και λοιπών εμποδιζόμενων ατόμων, όπως μητέρες με παιδικά καροτσάκια ηλικιωμένων κτλ.
Αλγεινή δε εικόνα προκαλούν οι νόμιμο-παράνομες κατασκευές τύπου παράγκας που θυμίζουν αγορές τριτοκοσμικών πόλεων .
Εν κατακλείδι αποφασίστηκε και από τους δύο παραπάνω φορείς να συντάξουν κοινή επιστολή προς την διοίκηση του Δήμου Καβάλας με κοινή παρουσία σε συνάντηση – διαβούλευση που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 19-2-2020 στις 18.00 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. (Πηγή νομαρχιακός σύλλογος ΑμΕΑ)

Διαβάστε επίσης