Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία του AHEPA

 Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία του AHEPA

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση σήμερα Τρίτη 5 Απριλίου 2022, με αντιπροσωπεία του American Hellenic Educational Progressive Association (AHEPA) που επισκέπτονται την Ελλάδα.

Στην τελετή υποδοχής που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Συνεδριάσεων «Ιωάννης Καποδίστριας» του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, παρόντες ήταν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης και ο Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημοσίας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Απευθυνόμενος προς τον Ύπατο Πρόεδρο ΑΗΕΡΑ κ. Τζίμυ Κόκοτα (Jimmy Kokotas) και στα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε αναφορά στους ιδιαίτερους δεσμούς με την οργάνωση AHEPA -η οποία συμπληρώνει φέτος 100 χρόνια από την ίδρυση της- που εργάζεται και επικοινωνεί προς πάσα κατεύθυνση επιχειρήματα και εθνικές θέσεις της χώρας μας. Σημείωσε μάλιστα ότι η Ελλάδα είναι αξιόπιστος εταίρος και σύμμαχος, ιδίως προς τις Ηνωμένες Πολιτείες με τις οποίες έχει αναπτυχθεί μια στρατηγική σχέση που εδράζεται σε ιστορικές αξίες.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης παρουσίασε ενδελεχώς τη στρατηγική που εφαρμόζεται για την εμπέδωση κλίματος ειρήνης, ασφαλείας και σταθερότητος, αφ’ ενός με τη σύναψη συμφωνιών στρατηγικού χαρακτήρα (π.χ. με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία) αλλά και τη συμμετοχή σε πολυμερή σχήματα και αφ’ ετέρου με την προσπάθεια να αυξηθεί περαιτέρω η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει ενός πολύ μελετημένου και οργανωμένου σχεδίου που ήδη υλοποιείται.

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Διαβάστε επίσης