Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης για το «Μεταναστευτικό»

 Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με αντιπροσωπεία του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης για το «Μεταναστευτικό»

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, σε αίθουσα εκδηλώσεων της Βουλής των Ελλήνων, συνάντηση αντιπροσωπείας της Επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, Ψηφιοποίησης και Μετανάστευσης του γερμανικού κρατιδίου της Βάδης – Βυρτεμβέργης με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, με θέμα το «Μεταναστευτικό», στην οποία συμμετείχε ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Ν. Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

«Η Ελλάδα είναι δυστυχώς δέσμια της γεωγραφικής της θέσης» τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, επισημαίνοντας πως το «Μεταναστευτικό» δεν προσφέρεται για εκθέσεις ιδεών αλλά για οργανωμένη και μεθοδική διαχείριση, με αλληλοκατανόηση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών ως προς τον καταμερισμό των ευθυνών και των βαρών. Πρόκειται για πολύ συγκεκριμένο πρόβλημα που απαιτεί συνέργειες μεταξύ των ευρωπαϊκών οργάνων και των κρατών – μελών.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε την ανάγκη να πιεστεί η Τουρκία, η οποία εκ των πραγμάτων καθίσταται παράγοντας – κλειδί στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και εσχάτως τις χρησιμοποιεί ως μέσο διαπραγματευτικής πίεσης, τόσο όσον αφορά τις διμερείς σχέσεις της με την Ελλάδα όσο και για τις αντίστοιχες με τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη.

Διαβάστε επίσης