Συνάντηση Πασχαλίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

 Συνάντηση Πασχαλίδη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μαυρουδή Βορίδη προκειμένου να του παρουσιάσει συνολικά τα κυριότερα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες της πρωτογενούς παραγωγής της Π.Ε. Καβάλας.

 

Πιο συγκεκριμένα τη συζήτηση τους απασχολήσανμεταξύ άλλων:

 

  • Η ανάγκη εδραίωση της αντιχαλαζικής προστασίας είτε με εναέρια μέσα είτε με γεννήτριες εδάφους πιλοτικά στη Π.Ε. Καβάλας.

 

  • Το ζήτημα των Μέτρων Εκσυγχρονισμού Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων(Σχέδια Βελτίωσης).

 

  • Ζητήματα στην Αλιεία. Ο Γιάννης Πασχαλίδης διατηρώντας στενή επαφή με τους επαγγελματίες της αλιείας επέστησε τη προσοχή του Υπουργού τόσο στη προβληματική διοίκηση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε. (ΟΚΑΑ), η οποία πολλές φορές δημιουργεί εμπόδια στο εγχώριο εμπόριο, όσο και στις ελλείψεις από άποψη εξοπλισμού της Ιχθυόσκαλας Καβάλας.

 

  • Ζητήματα που αφορούν αποζημειώσεις στους Κτηνοτρόφους της Π.Ε. Καβάλας.

 

  • Αποζημειώσεις για καταστροφές λόγω χαλαζιού και πλημμύρων στον Δήμο Νέστου.

 

  • Επίσης, ο Γιάννης Πασχαλίδης έστρεψε το ενδιαφέρον του Υπουργού και στις γενικευμένες καταστροφές σε συγκεκριμένες κατηγορίες αγροτικών προϊόντων, η παραγωγή των οποίων υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές όπως τα επιτραπέζια σταφύλια, η βιομηχανική ντομάτα, το σπαράγγι και τα ακτινίδια.

 

  • Ζητήματα των Νέων Αγροτών.

 

  • Τέλος, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην ανάγκη απεγκλωβισμού της εκκαθάρισης των Α.Σ. και Ε.Α.Σ. υπό πτώχευση, η οποία έχει παγώσει μέχρι στιγμής.

 

Ο Υπουργός άκουσε με πολύ ενδιαφέρον την εκτενή αναφορά του Βουλευτή στα ως άνω προβλήματα, εκφράστηκε θετικά για τα περισσότερα από αυτά και δεσμεύθηκε να λάβει ενέργειες για την ικανοποίηση τους στο προσεχές μέλλον.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης πιστός στις δεσμεύσεις του για αποτελεσματικότερη στήριξη των αγροτών, των στυλοβατών της πρωτογενούς παραγωγής, κάνει ό,τι δυνατό για την εξεύρεση πρακτικών, «χειροπιαστών», λύσεων. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει πως θα προωθηθούν τα συμφέροντα των αγροτών, με αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων αδιαμφισβήτητης ποιότητας.

 

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης

Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

Διαβάστε επίσης