• 20 Απριλίου 2024,

Συνάντηση Προέδρων Επιμελητηρίων Καβάλας και Δράμας με τον Πρόξενο Αδριανουπόλεως

 Συνάντηση Προέδρων Επιμελητηρίων Καβάλας και Δράμας με τον Πρόξενο Αδριανουπόλεως

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στο Επιμελητήριο Καβάλας, τη Παρασκευή 19 Μαΐου, μεταξύ του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκου Δέμπα, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανου Γεωργιάδη και του Προξένου Αδριανουπόλεως Αριστείδη Ραδιόπουλου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, δόθηκε η ευκαιρία για εκτενή συζήτηση, παρουσίαση των δραστηριοτήτων των Επιμελητηρίων, κυρίως με την συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα συνεργασίας, προώθησης-στήριξης της επιχειρηματικότητας, και την διερεύνηση για συνεργασία, με στόχο κοινές δράσεις των Επιμελητηρίων ΑΜΘ στην περιοχή της Αδριανούπολης

Η στήριξη των ΜμΕ, με εκδηλώσεις, Β2Β συναντήσεις, στοχευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και ημερίδες, αναζήτηση προγραμμάτων, παρεμβάσεις  και συνεργασίες με τοπικούς φορείς και επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο προώθησης και ανάπτυξης επιχειρηματικών συνεργασιών, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις ανάλογων φορέων και επιχειρήσεων  για την καλύτερη προώθηση της επιχειρηματικότητας.

Στην κοινή προσπάθεια, αρωγός θα είναι το Προξενείο Αδριανούπολης, ο Πρόξενος Αδριανούπολης κ. Αριστείδης Ραδιόπουλος, για την προώθηση και στήριξη των επιχειρήσεων μας. Ο Πρόεδρος κ. Μάρκος Δέμπας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν στις μετακινήσεις τους οι Τούρκοι επιχειρηματίες, για την έκδοση visas, υψηλό κόστος και χρονοβόρες διαδικασίες.

Επίσης προσκάλεσε τον Πρόξενο, στην έκθεση KavalaExpo 2023 η οποία πραγματοποιείται στην Νέα Καρβάλη και προγραμματίζεται επιχειρηματική αποστολή για την διερεύνηση-προώθηση επιχειρηματικών συναλλαγών.

Ο Πρόεδρος

Μάρκος Δέμπας

Διαβάστε επίσης