Το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς από 3 Ευρωπαϊκές χώρες (φωτογραφίες)

 Το Γυμνάσιο Λιμένα Θάσου υποδέχθηκε μαθητές και εκπαιδευτικούς από 3 Ευρωπαϊκές χώρες (φωτογραφίες)

Το σχολείο μας με μεγάλη χαρά φιλοξένησε την προηγούμενη εβδομάδα μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις χώρες της Τσεχίας, Τουρκίας και Λιθουανίας στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ “Our Homes have much in Common”.

Στο καλωσόρισμα τους στο σχολείο υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Θάσου, παιδιά και εκπαιδευτικοί δοκίμασαν τοπικές λιχουδιές στον εντυπωσιακό μπουφέ που ετοίμασαν οι γονείς, κεράστηκαν γλυκό του κουταλιού, ξεναγήθηκαν στου χώρους του σχολείου και παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς.

Οι επόμενες μέρες ήταν γεμάτες με εμπειρίες για όλους, οικοδεσπότες και φιλοξενούμενους. Ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους του νησιού, επισκέψεις στα χωριά και τις παραλίες μας, γαστρονομικές δοκιμασίες, αγγειοπλαστική, επισκέψεις σε μουσεία, Φιλίππους και στην πόλη της Καβάλας, φιλοξενία από οικογένειες είναι μόνο κάποιες από τις δράσεις που περιελάμβανε το πρόγραμμα.

Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετήσαμε τους φίλους μας το Σάββατο με την υπόσχεση να ξαναβρεθούμε! Ο Σύλλογος Γονέων θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς γονείς και μαθητές για την προθυμία, στήριξη και βοήθεια τους καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου που έτρεξαν και στήριξαν το πρόγραμμα.

Ευχόμαστε αυτή να ήταν μόνο ή αρχή για μια σειρά παρόμοιων δράσεων στο μέλλον.

πηγή: Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Γυμνασίου Λιμένα Θάσου

Διαβάστε επίσης