Συνάντηση σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ

 Συνάντηση σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ με τον διοικητή της 4ης ΥΠΕ

Το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας θα έχει τις προσεχείς ημέρες ραντεβού με τον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Θράκης.

Το ραντεβού ζήτησε το σωματείο με ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη Παρασκευή. Ανακοίνωση στην οποία περιγράφει προβλήματα στο Νοσοκομείο Καβάλας, ιδιαίτερα έντονα σε θέματα τραυματιοφορέων – νοσηλευτών αλλά και χειριστών ακτινολογικών μηχανημάτων.

Το σωματείο πιστεύει ότι ο πρόεδρος και διοικητής του νοσοκομείου Τάσος Καρασαββόγλου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα για αυτό και απευθύνεται στον Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας

Ο κ. Διοικητής απάντησε θετικά και το ραντεβού θα γίνει στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη πριν το τέλος της εβδομάδας.

Το σωματείο λέει ότι στα ζητήματα των τραυματιοφορέων και των χειριστών ακτινολογικών μηχανημάτων πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση, πριν το τέλος του έτους καθώς διαφορετικά η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.

Η Κατερίνα Πετράκη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου είπε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας το απαξίωσαν  όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι αριθμοί -είπε χαρακτηριστικά- μιλούν από μόνοι τους. Εννοώντας τη μεγάλη μείωση στους τραυματιοφορείς και στους χειριστές μηχανημάτων του ακτινολογικού τομέα.

Για το πρόβλημα που υφίσταται επιρρίπτει ευθύνη στον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου θυμίζοντας ότι οι τραυματιοφορείς ακόμη και όταν ήταν 20 υπήρχαν προβλήματα ενώ τώρα ,σημειώνει, μειώθηκαν κι άλλο. Είναι 13.

Αναγνωρίζει από την άλλη πλευρά ότι προβλήματα με αυτές τις ειδικότητες υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Τόνισε όμως ειδικότερα τα προβλήματα σε αυτό της Καβάλας.

Οι γιατροί του ακτινολογικού είπε η κ.Πετράκη ενημέρωσαν έγκαιρα για τα κενά στους χειριστές καθώς ήταν γνωστές επικείμενες συνταξιοδοτήσεις.

Η κ. Πετράκη είπε ότι προειδοποιητική επιστολή έλαβε ο διοικητής του νοσοκομείου τον Μάιο του 2018. Σήμερα , συνέχισε, υπάρχουν μόνο 13 χειριστές στους οποίους οφείλονται συνολικά 585 ρεπό! Σημείωσε ότι οι χειριστές θα μειωθούν κατά δύο έως το τέλος του έτους λόγω συνταξιοδότησης τους.

Διαβάστε επίσης