• 19 Απριλίου 2024,

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με Καθηγητές και Φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και του Rottenburg

 Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου με Καθηγητές και Φοιτητές του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και του Rottenburg

Την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη αντιπροσωπεία Καθηγητών και Φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ και του Πανεπιστήμιου Rottenburg της Γερμανίας με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ κ. Ζάγκα Θεοχάρη.

Ο Δήμαρχος της Θάσου υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία στο γραφείο του στο Δημαρχείο.

Η αντιπροσωπεία θα βρίσκεται στη Θάσο τις επόμενες δέκα (10) ημέρες για την πραγματοποίηση ερευνητικών εργασιών στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ με το Πανεπιστήμιο Rottenburg της Γερμανίας και το Δασαρχείο Θάσου για την καινοτόμο αναδάσωση καμένων δασικών εκτάσεων στη Θάσο. Η προσπάθεια και η συνεργασία υποστηρίζεται οικονομικά και οργανωτικά από την Ελληνογερμανική Συνέλευση DGV.

Κατά την συνάντηση ο Δήμαρχος Θάσου, παρουσία και του μέλους της Ομάδας Εργασίας για την Ελληνογερμανική Συνέλευση (DGV) του Δήμου Θάσου κ. Μιχάλη Ξώγνου, ενημερώθηκε για την εξέλιξη των ερευνητικών εργασιών από τους ειδικούς επιστήμονες των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ενώ παράλληλα τους ευχαρίστησε για την προσπάθεια που καταβάλουν προς όφελος της Θάσου.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι που δύο μεγάλα πανεπιστήμια, δύο διαφορετικών Χωρών, της Ελλάδας και της Γερμανίας, συνεργάζονται και μάλιστα σε καινοτόμες ερευνητικές δράσεις για την αναδάσωση καμένων δασικών εκτάσεων του νησιού μας. Ως Δήμος Θάσου, στηρίζουμε την προσπάθεια και ευελπιστούμε στην επιτυχή ολοκλήρωσή της προς όφελος του τόπου μας».

Γραφείο Δημάρχου

Διαβάστε επίσης