• 28 Μαρτίου 2024,

Συναντώνται σήμερα Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΤΕΕ ΑΜ για την επιτροπή της Πολεοδομίας

 Συναντώνται σήμερα Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος ΤΕΕ ΑΜ για την επιτροπή της Πολεοδομίας

Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας κ. Γιάννη Ιακωβίδη θα έχει σήμερα ο πρόεδρος του τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ κ. Απόστολος Παυλίδης.

Πρόκειται να συζητηθεί και να αποφασιστεί η πρόταση δημιουργίας επιτροπής μηχανικών που θα δρα επικουρικά ως προς την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Καβάλας, τη γνωστή Πολεοδομία. Στόχος είναι η επιτροπή με τρόπο διακριτικό να συνεργάζεται με την υπηρεσία προκειμένου να υπάρχει ίδια ερμηνεία των πολεοδομικών διατάξεων από τις Υπηρεσίες Δόμησης όλων των Δήμων του Νομού.

Έτσι ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και ταλαιπωρία των πολιτών.

Οι δύο πλευρές συμφωνούν σε αυτήν την κοινή και παράλληλη υπηρεσιακά δράση ξεκαθαρίζοντας ότι η επιτροπή δεν θα είναι υπερκείμενη της Πολεοδομίας, ούτε θα την ελέγχει. Με αυτήν την εξήγηση τόσο ο Αντιδήμαρχος όσο και το ΤΕΕ ΑΜ προσπαθούν να «διασκεδάσουν» τις αντιρρήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων που –σύμφωνα με πληροφορίες- δεν συμφωνούν με τη συγκρότηση της επιτροπής.

Στην επιτροπή θα μετέχουν ο Αντιδήμαρχος, το ΤΕΕ ΑΜ και εκπρόσωπος των υπηρεσιακών παραγόντων.

Η ιδέα προέκυψε πρόσφατα όταν ιδιώτες μηχανικοί κατέθεσαν διαμαρτυρία στο ΤΕΕ ΑΜ, δηλώνοντας ότι στην Πολεοδομία ταλαιπωρούνται και αδικούνται. Τότε οι δύο πλευρές είχαν μια πρώτη επικοινωνία, στο πλαίσιο της οποίας συμφώνησαν για τη συγκρότηση της επιτροπής.

Σήμερα θα επανέλθουν οριστικά και τελεσίδικα ώστε η επιτροπή να δημιουργηθεί και κυρίως να αρχίσει να ασχολείται με τα ειδικά θέματα που ανακύπτουν ειδικά στην Πολεοδομία της Καβάλας.

Οι απόψεις του ΤΕΕ ΑΜ για τη Σιδηροδρομική Εγνατία

Χθες το πρωί ο πρόεδρος του τμήματος ΑΜ του ΤΕΕ Απόστολος Παυλίδης ήταν στην Κομοτηνή. Συνάντησε τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο. Η συνάντηση έγινε παρουσία και του προέδρου του ΤΕΕ Θράκης.

Συζητήθηκε η επικείμενη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί της χάραξης της Σιδηροδρομικής Εγνατίας. Του τμήματος από Θεσσαλονίκη ως την Καβάλα. Σύμφωνα με πληροφορίες το ΤΕΕ ΑΜ μια μέρα νωρίτερα συζήτησε το θέμα στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης της διοικούσας του επιτροπής.

Συμφωνεί με την προτεινόμενη χάραξη και το έργο θέτοντας 4 προϋποθέσεις: 1) Η Σιδηροδρομική Εγνατία να «κουμπώσει» στο νέο λιμάνι και στο τμήμα Νέο Λιμάνι- Τοξότες 2) Να διατηρηθεί η υφιστάμενη γραμμή από Θεσσαλονίκη προς Δράμα 3) Να κατασκευαστεί κάθετος σιδηροδρομικός άξονας Δράμας- Καβάλας και 4) Να μελετηθεί και να κατασκευαστεί κάθετος σιδηροδρομικός άξονας από τη Νυμφαία.

Διαβάστε επίσης