Συναυλία στο ΙΜΑΡΕΤ – Ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του Λυρικού Θεάτρου

 Συναυλία στο ΙΜΑΡΕΤ – Ένα ταξίδι στον υπέροχο κόσμο του Λυρικού Θεάτρου

Στον υπέροχο κόσμο του Λυρικού θεάτρου ταξίδεψαν το βράδυ του Σαββάτου οι λάτρεις της κλασικής μουσικής, στο ειδικά διαμορφωμένο αίθριο του ξενοδοχείου «Ιμαρέτ» και κάτω από τον έναστρο ουρανό της Καβάλας.

Η σοπράνο Margherita Pace, παραδομένη στη θεατρικότητα των κινήσεων της και στο αισθαντικό μέταλλο φωνής που διαθέτει, «έδεσε» κατά τρόπο απαράμιλλο με την ευδιάκριτη μουσικοδραματική αρτιότητα του τενόρου, Luigi Petroni. Συνοδοιπόροι στο μελωδικό τους ταξίδι, η μαέστρος Serena Marotti και ο βιολονίστας, Luca Sanzo, που συνόδευσαν τις άριες και τα κομμάτια από διάσημες ιταλικές όπερες, παρέχοντας εκτός ορθοτονική ασφάλεια και επαρκή ηχητική ρευστότητα.

Η συναυλία των τεσσάρων καλλιτεχνών εντάσσεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Tempo Forte», η οποία επικυρώθηκε κατά την πρώτη διάσκεψη κορυφής μεταξύ Ιταλίας-Ελλάδας στις 14 Σεπτεμβρίου 2017 στην Κέρκυρα. Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής είναι η επισημοποίηση μιας ιδιαίτερης συγκυρίας (ξεκινώντας από την άνοιξη του 2018) οπότε και ξεκίνησε η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων σε πολλούς τομείς πολιτιστικών δράσεων μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας.

Για την ενίσχυση της ελληνοϊταλικής συνεργασίας στον τομέα του Πολιτισμού, ένωσαν τις δυνάμεις τους ο Δήμος Καβάλας, η πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, το Ιταλικό Ινστιτούτο και ο Επίτιμος Πρόξενος της Ιταλίας στην Καβάλα, Φεδερίκος Λαζαρίδης.

 

Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης