• 20 Απριλίου 2024,

Σύνδεση της Σαμοθράκης με Αλεξανδρούπολη ή με Καβάλα;

 Σύνδεση της Σαμοθράκης με Αλεξανδρούπολη ή με Καβάλα;

Σε συνέχεια του κυβερνητικού ενδιαφέροντος για τη Σαμοθράκη μετά τα πρόσφατα προβλήματα της ακτοπλοϊκής της σύνδεσης, έγινε χθες στην Αθήνα σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό. Από τις αποφάσεις που πάρθηκαν ξεχωρίζουμε αυτή για τη νέα ακτοπλοϊκή γραμμή σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης και με τη Σαμοθράκη και με τη Λήμνο.

Πρόκειται για ένα παλαιό αίτημα κυρίως της Αλεξανδρούπολης, το οποίο λόγω έλλειψης επιχειρηματικού ενδιαφέροντος δεν υλοποιήθηκε ως τώρα. Φαίνεται ότι θα γίνει νέα προσπάθεια. Ειδικότερα το δελτίο τύπου του γραφείου του Πρωθυπουργού αναφέρει για το θέμα:  «Ενίσχυση της τουριστικής κίνησης στο νησί με άμεση ενέργεια, την προσέλκυση Ρουμάνων τουριστών από τη Ρουμανία (που αποτελούν περίπου το 1/3 των επισκεπτών), κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Τουρισμού με το γραφείο του ΕΟΤ στη Ρουμανία και μεσοπρόθεσμα, με τη δρομολόγηση νέας ακτοπλοϊκής γραμμής, Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης – Λήμνου».

Από την άλλη πλευρά ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος έδωσε συνέντευξη στην «Μακεδονία». Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καβάλας με τη Σαμοθράκη. Αυτήν την γραμμή την προτιμούν οι κάτοικοι του νησιού αλλά κι αυτό δεν είναι εύκολο να γίνει. Η δήλωση του κ. Μέτιου αναφέρει: «Ο Περιφερειάρχης σημείωσε ότι μετά την επίλυση του θέματος της βασικής σύνδεσης με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, θα μπορούσαν να διερευνηθούν και άλλες ακτοπλοϊκές συνδέσεις, «να δούμε τη δυνατότητα να μπορέσουν να υπάρξουν και άλλες συνδέσεις, ίσως με την Καβάλα ή από την Αθήνα μέσω Λαυρίου».

Θυμίζουμε ότι με τα σημερινά δεδομένα η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λήμνου γίνεται μέσω Καβάλας. Ένα δρομολόγιο Αλεξανδρούπολης- Σαμοθράκης- Λήμνου (ακόμη κι αν είναι μόνο Καλοκαιρινό) θα λειτουργήσει ανταγωνιστικά με όσα δρομολόγια εξυπηρετούνται στο λιμάνι της πόλης μας.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης