• 19 Απριλίου 2024,

Ο άτυχος οδηγός στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού!

 Ο άτυχος οδηγός στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού!

Εκπρόσωπος της Τροχαίας Καβάλας μαζί με δύο υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου έκαναν χθες το πρωί νέα αυτοψία εκεί όπου λήφθηκαν μέτρα εκτροπής της κυκλοφορίας λόγω της πεσμένης γέφυρας. Βρέθηκαν ειδικότερα στη διασταύρωση των οδών Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και Βάσσου αλλά και μπροστά από το πρώην τεχνικό λύκειο. Και αυτή η αυτοψία διαπίστωσε ότι η σήμανση που έχει τοποθετηθεί μετακινείται! Ενέργεια που  φέρονται να κάνουν οδηγοί αυτοκινήτων οι οποίοι ειδικά στη διασταύρωση Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και Βάσσου επιλέγουν ακόμη και να παρκάρουν. Ίσως γιατί εκεί είναι η περιοχή κατοικίας τους.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι επανέφεραν τη σήμανση στο σωστό σημείο, την στερέωσαν καλύτερα προκειμένου οι πινακίδες να μην μπορούν να μετακινηθούν. Το αξιοσημείωτο της διαδικασίας αφορά περιστατικό που έγινε την ίδια στιγμή στη διασταύρωση των οδών Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και Βάσου. Οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου προσπέρασε τις πινακίδες κινούμενος ουσιαστικά στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας. Αυτό έγινε μεν για λίγα μέτρα, προκειμένου να παρκάρει κοντά στην κατοικία του. Το περιστατικό έπεσε στην αντίληψή του εκπροσώπου της Τροχαίας που του βεβαίωσε παράβαση με το προβλεπόμενο πρόστιμο.

Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού

Με ενέργειες του Δήμου Καβάλας ενισχύθηκε χθες η σήμανση στη διασταύρωση των οδών Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και Βάσου. Το προσωπικό του Δήμου που έκανε χθες αυτοψία στο σημείο διαπίστωσε ότι η σήμανση μετακινείται (!) κι αυτό γίνεται με πρωτοβουλία όλων όσων θέλουν να παρκάρουν στη συμβολή των δύο οδών. Οι πινακίδες στερεώθηκαν καλύτερα για να μην μετακινούνται, μπήκαν κι άλλες ώστε να μην παραβιάζονται. Το γεγονός δεν είναι καθόλου τυχαίο.

Η λύση της αμφιδρόμησης μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο (στηριγμένη σε απόφαση του Απριλίου του Δημοτικού Συμβουλίου) εγκαταλείφτηκε αν και είναι πιθανό να εξεταστεί πάλι από τη νέα διοίκηση. Η απόφαση εγκρίθηκε με προϋποθέσεις από την Αποκεντρωμένη αλλά οι προϋποθέσεις είναι τέτοιες που καθιστούν την απόφαση μη εφαρμόσιμη. Μέχρι λοιπόν να κατασκευαστεί εκ νέου η γέφυρα που κατέρρευσε, θα ισχύει η μονοδρόμηση της Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού και ότι άλλο υφίσταται σήμερα. Εξ αυτού του λόγου η σήμανση θα επιθεωρείται συχνά προκειμένου να διορθώνονται τυχόν προβλήματα.

Διαβάστε επίσης