• 13 Μαΐου 2024,

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

 ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη  επιτυχία  η προγραμματισμένη  για 22-26 Σεπτεμβρίου 5ημερη εκδρομή του Συνδέσμου μας (50 μέλη και φίλοι ) για Ναύπακτο – Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου-Κόρινθο-Ναύπλιο –Τολό –Ύδρα –Σπέτσες-Γύθειο –Σπάρτη-Μονεμβασιά  –Μυστρά-Επίδαυρο-Μυκήνεςσ- Βόλο.

1η μέρα

Αναχώρηση από τον Δημοτικό κήπο στις 05:00 με προορισμό το Ναύπλιο. Διασχίζοντας την Εγνατία οδό, Καβάλα- Βέροια- Γιάννενα και την Ιόνια οδό Γιάννενα  Ναύπακτο  με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση, φαγητό στην  Ναύπακτο και στη συνέχεια αφού διαβήκαμε την γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου σταματήσαμε στον ισθμό της Κορίνθου για καφέ .Εκεί μας ανέμενε ο π. Αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΑ κ.ΣΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ και μετά την ανταλλαγή δώρων αναχωρήσαμε για Τολό για το ξενοδοχείο μας .

2η μέρα

Ξεκινήσαμε την μέρα μας με περιήγηση στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας όπου επισκεφτήκαμε το Παλαμήδι, το φρούριο όπου φυλακίστηκε ο Κολοκοτρώνης και προσφέρει υπέροχη θέα στην πόλη. Στην συνέχεια επισκεφτήκαμε την πλατεία Συντάγματος ,την εκκλησία του Αγ. Σπυρίδωνα όπου δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας, και την πρώτη βουλή των Ελλήνων. Κατόπιν αναχωρήσαμε για Μυκήνες με τα κυκλώπεια τείχη την Ακρόπολη με το ανάκτορο και τον τάφο του Αγαμέμνονα. Φαγητό και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Το βράδυ απολαύσαμε την νυχτερινή ζωή στο Ναύπλιο .

3η μέρα

Αναχωρήσαμε για τα δυο πανέμορφα νησιά του Σαρωνικού. Πρώτος μας σταθμός η Ύδρα, γενέτειρα του Μιαούλη ,του Κουντουριώτη και του Κριεζή. Ένα νησί κοσμοπολίτικο  με τεράστια ναυτική παράδοση και πανέμορφα αρχοντικά. Επισκεφτήκαμε τον Ανδριάντα του Μιαούλη ,το αρχοντικό του Κουντουριώτη και την Μητρόπολη του νησιού. Αργά το μεσημέρι συνεχίσαμε για το νησί των Σπετσών, ένα νησί με δύναμη ,που έπαιξε ρολό κατά την ελληνική επανάσταση .Επισκεφτήκαμε το σπίτι της Μπουμπουλίνας ,το αρχοντικό του Χατζηγιάννη Μέξη  και τον ναό του Αγ. Νικολάου. Επιστροφή  στο ξενοδοχείο δια  μέσω του Πόρτο Χέλι.

4η μέρα

Μετά το πρωινό μας αναχωρήσαμε για την ερειπωμένη Βυζαντινή καστροπολιτεία των Παλαιολόγων στον ιστορικό Μυστρά .Συνεχίσαμε για την ρομαντική  καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς .Περιηγηθήκαμε στα γραφικά δρομάκια του κάστρου με τα Βενετσιάνικα και τα Βυζαντινά αρχοντικά και στο σπίτι του ποιητή Ρίτσου .Η μέρα μας τελείωσε με την επίσκεψη στο γραφικό Γύθειο με τα πανέμορφα νεοκλασικά. Το βράδυ διασκέδαση στην πισίνα του ξενοδοχείου μας.

 

 5η μέρα

Πρωινό και πήραμε το δρόμο της επιστροφής μέσω Κορίνθου ,Αθήνας Λαμίας και άφιξη στο Βόλο. Φαγητό στα φημισμένα τσιπουράδικα στην παραλία της πόλης .Μετά τον καφέ και το γλυκό αναχωρήσαμε για την πόλη μας .

Φτάσαμε αργά το βράδυ στη Καβάλα με τους 50 εκδρομείς  κατενθουσιασμένους για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής .

Στην εκδρομή έλαβε μέρος σαν επικεφαλής ο πρόεδρος του Συνδέσμου μας κ.ΚΙΟΣΣΕΣ ΗΛΙΑΣ .Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστούν θερμά τους εκδρομείς ,μέλη και φίλους που έλαβαν μέρος στην εκδρομή .Τέλος ευχαριστούν θερμά και το γραφείο τουρισμού “STELLAS TOYRS” στην Καβάλα και ιδιαίτερα τους ιδιοκτήτες του Θεόδωρο ,Στέλλα και Άννα Δομουτζόγλου για την άψογη διοργάνωση της εκδρομής .

Διαβάστε επίσης