Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής της Λέλας Γράσου

 Συνεχίζεται με επιτυχία η έκθεση ζωγραφικής της Λέλας Γράσου

Εγκαινιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα και λειτουργεί καθημερινά στην οικία του Μοχάμετ Άλι έκθεση ζωγραφικής της κ. Λέλας Γράσου.

«Ωδή στην παλιά πόλη» είναι ο τίτλος της. Η Λέλα Γράσου εκθέτει 11 πίνακες, εικόνες- σημεία- τοπία από την συνοικία της Παναγίας.  Γνωστές και γραφικές περιοχές της παλιάς πόλης.

Είναι μία πρόσφατη σχετικά δουλειά της, με χρώματα που τα δουλεύει με έναν διαφορετικό τρόπο ώστε να παρουσιάζονται με μία απαλή μορφή. Κάτι που ισχύει ακόμη και στα πιο σκούρα χρώματα και τοπία.

Η έκθεση συνεχίζεται μέχρι τις 19 Αυγούστου. Σημειώνει μεγάλη επιτυχία καθώς την επισκέπτονται κάτοικοι της συνοικίας της Παναγίας, φίλοι της Λέλας Γράσου και αρκετός άλλος κόσμος.

Η Λέλα Γράσου μίλησε στο ραδιόφωνο της Πρωινής όπου είπε τα εξής:

«Η επιλογή των 11 πινάκων έγινε από το ινστιτούτο ΜΟΗΑ, έχω κάνει κι άλλους με θέματα από την όμορφη πόλη μας. Επειδή η έκθεση αφορά την Παναγία, την παλιά πόλη, ξεχώρισαν αυτοί οι 11.

Εγώ τουλάχιστον είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη, συγκινημένη. Δεν είμαι ζωγράφος και παρόλα αυτά κατόρθωσα, μέσω της αγάπης μου για την πόλη μου, να κάνω αυτούς τους πίνακες και να μου δοθεί η εξαιρετική ευκαιρία να τους εκθέσω σε αυτόν τον χώρο. Έρχεται πολύς κόσμος και βλέπει τους πίνακες. Τα απογεύματα του Ιουλίου θα λειτουργεί απογεύματα μόνο Τετάρτης και Παρασκευής. Του Αυγούστου τα απογεύματα θα είναι ανοιχτή όλα.

Έως το τέλος της στις 18 Αυγούστου. Φυσικά η έκθεση λειτουργεί και το πρωί. Κάθε πρωί. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κ. Άννα Μισσιριάν και το ίδρυμα ΜΟΗΑ που μου έδωσαν την ευκαιρία.

Όλα ξεκίνησαν όταν προ διετίας είδα στο διαδίκτυο ανεβασμένο από ζωγράφο των Σερρών έργο με το ακρωτήρι της συνοικίας της Παναγίας. Εκείνη την ώρα ένιωσα πολύ άσχημα. Εγώ- σκέφθηκα- γιατί δεν προσπάθησα ποτέ;

Αν και τα χρόνια που ζωγραφίζω είναι λίγα… Είπα να προσπαθήσω. Και προσπάθησα. Το αποτέλεσμα εμένα με ενθουσίασε. Τυχαία η κ. Μισσιριάν είδε έναν από τους πίνακες κι έτσι μου πρότεινε να κάνουμε την έκθεση.

Λέω ότι δεν είμαι ζωγράφος γιατί δεν είμαι. Ήταν μια εσωτερική ανάγκη την οποία καλλιέργησα τα τελευταία χρόνια. Το αποτέλεσμα εμένα με ενθουσίασε. Βλέπω ότι και στον κόσμο αρέσει. Η έκθεση είναι μια ωδή στην παλιά πόλη».

Διαβάστε επίσης