Συνεχίζεται το συνέδριο για τον καπνό

 Συνεχίζεται το συνέδριο για τον καπνό

Άρχισε χθες το πρωί, συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο Κυριακή το 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για τον καπνό στην ιστορία, τις οικονομικές – κοινωνικές – πολιτισμικές προσεγγίσεις. Είναι μια φιλόδοξη διοργάνωση του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού που συνεργάζεται με πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το συνέδριο υποστηρίζουν οικονομικά το Επιμελητήριο, το Μουσείο Καπνού, η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και ο Δήμος Καβάλας.

Η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου έγινε ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικές αίθουσες του GALAXY HOTEL. Αυτό είναι άλλωστε το βασικό στοιχείο του συνεδρίου, ότι εξελίσσεται σε δύο διαφορετικούς χώρους αφού οι εισηγήσεις είναι πολλές και όλες τους άκρως ενδιαφέρουσες. Η τελετή έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Οι εισηγήσεις αφορούσαν συγκεκριμένα στην Καβάλα και στον καπνό από την Πηνελόπη Καμπάκη – Βουγιουκλή, τον Ευριπίδη Γαραντούδη, το Βασίλη Ριτζαλέο, τον Άγγελο Παλικίδη. Οι υπόλοιπες εισηγήσεις αναφέρονται γενικότερα στον καπνό, σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού, καθώς και σε διάφορες δραστηριότητες σχετιζόμενες με τον καπνό.

Πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού Γιάννης Βύζικας μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ. Περιέγραψε τη διοργάνωση ως πολύ μεγάλη, καθώς όπως είπε είναι η πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό επίπεδο που ο καπνός απασχολεί συνέδριο με αυτή την προσέγγιση.

Είναι, παρατήρησε ο κ. Βύζικας, ένα άλλο συνέδριο. Σημείωσε ότι θα υπάρχουν 48 ομιλητές – πανεπιστημιακοί, ενώ στο σύνολό τους οι ομιλητές θα είναι 62. Δεν υπάρχει σχέση της συγκεκριμένης διοργάνωσης με άλλα τοπικά ιστορικά συνέδρια, καθώς αναφέρεται και στον καπνό και στην Καβάλα.

Διαβάστε επίσης