Συνεχίζει την κριτική το ΠΑΜΕ στο ΕΥΚ

 Συνεχίζει την κριτική το ΠΑΜΕ στο ΕΥΚ

Μία ακόμη συνέντευξη τύπου έδωσαν χθες οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ κι αυτή τη φορά για να καταγγείλουν την πλειοψηφία του διοικητικού συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου. Στη συνέντευξη μίλησε ως εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ ο Γιάννης Γιανκίδης που μετέχει στη διοίκηση του ΕΥΚ.

Ο κ. Γιανκίδης είπε κατ’ αρχήν ότι η κυβερνητική πολιτική τσακίζει τις ζωές των εργαζόμενων με συνεχιζόμενα αντεργατικά μέτρα. Το περίεργο, συνέχισε, είναι η στάση της πλειοψηφίας στη διοίκηση του ΕΥΚ. Αυτή, τόνισε ο κ. Γιανκίδης, έκανε ένα βήμα παραπάνω. Κατηγόρησε τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ότι σταματά κάθε εργαζόμενο που αντιδρά και θέλει να περάσει στο καταστατικό του ΕΥΚ άρθρο για πειθαρχικό κανονισμό.

Το γεγονός εξόργισε τους εργαζόμενους που την Κυριακή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γιανκίδη, συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του κτηρίου και ματαίωσαν τα σχέδια της διοίκησης. Ο κ. Γιανκίδης συμπλήρωσε ότι το ΕΥΚ προσπαθεί μέσω γενικής συνελεύσεως των αντιπροσώπων του στο τέλος του μήνα να επαναφέρει το θέμα. Σημείωσε ωστόσο ότι προκειμένου να αλλάξει το καταστατικό θα πρέπει η γενική συνέλευση να μην είναι μόνο η ετήσια τακτική αλλά και καταστατική. Προϋπόθεση όμως που δε θα πληροί η συγκεκριμένη.

Ο κ. Γιανκίδης αναρωτήθηκε γιατί επιδιώκει κάτι ανάλογο το ΕΥΚ. Απαντώντας  έκανε λόγο για τη συνεργασία της πλειοψηφίας του ΔΣ με τους εργοδότες της εξασφαλίζει τις καρέκλες. Σημείωσε μάλιστα ότι πρόσφατα για το πολυνομοσχέδιο το ΕΥΚ αν και προκλήθηκε δεν έκανε το παραμικρό. Τέλος, κατηγόρησε το Εργατικό Κέντρο ότι την Κυριακή κάλεσε την αστυνομία εντός του κτηρίου. «Θα τρίζουν τα κόκαλα των καπνεργατών», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ.

Ο κ. Γιανκίδης αναρωτήθηκε επίσης ποιο σωματείο του ΕΥΚ εμφανίζει συνδικαλιστική δράση. Και διευκρίνισε ότι αποκλειστικά τα σωματεία του ΠΑΜΕ παρουσιάζουν συνδικαλιστική δράση, ενώ τα υπόλοιπα που υποστηρίζουν την πλειοψηφία της διοικήσεως είναι ανύπαρκτα ή ακόμη και «φαντάσματα». «Γυρίστε τους την πλάτη κι απομονώστε τους», κατέληξε ο κ. Γιανκίδης.       

Διαβάστε επίσης