• 26 Απριλίου 2024,

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων

 Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων

Τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα  συνεχίζονται από χθες οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων που εργάζονται στο δικαστικό μέγαρο της πόλης. Αυτή τη φορά η δίωρη αποχή από την εργασία τους ξεκινά στις 9 το πρωί και τελειώνει 2 ώρες αργότερα.

Στις 11 το πρωί. Δυστυχώς την απόφαση οι δικαστικοί υπάλληλοι την έλαβαν νωρίτερα χθες το πρωί κι  έτσι δεν υπήρχε χρόνος να την πληροφορηθούν όσοι θίγονται από αυτήν. Οι διάδικοι στην συνεδρίαση του Μονομελούς πήγαν στην ώρα τους στο δικαστήριο. Χρειάστηκε να περιμένουν δύο περίπου ώρες μέχρι να αρχίσουν οι δίκες.

Εξ αυτού του λόγου υπήρξαν γκρίνιες και δικηγόρων της Καβάλας για το διαδικαστικό των κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με την ίδια άποψη οι κινητοποιήσεις πρέπει να αποφασίζονται και να γίνονται γνωστές έγκαιρα ώστε να υπάρχει η μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Όλες οι δίκες που είναι προγραμματισμένες για τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας θα αρχίζουν στις 11 το πρωί. Ουσιαστικά και η λειτουργία των δικαστικών υπηρεσιών στο Δικαστικό Μέγαρο θα αρχίζει όλη την εβδομάδα στις 11 το πρωί. Με τον ίδιο τρόπο ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα η πρώτη εβδομάδα κινητοποίησης. Την προηγούμενη εβδομάδα η αποχή αφορούσε το δίωρο από τη μία έως τις τρεις το μεσημέρι. Ίδιες κινητοποιήσεις γίνονται στα Πρωτοδικεία όλης της χώρας.

Κι ενώ τα αιτήματα συμπληρώνονται από διάφορες τοπικές εκκρεμότητες του κάθε συλλόγου (και νομού) φανερό είναι ότι η βασική διεκδίκηση των δικαστικών υπαλλήλων -μέσω της ομοσπονδίας τους- αφορά θεσμικά και οικονομικά θέματα τους. Αν δεν μεσολαβήσει κάτι διαφορετικό, αν δεν αντιδράσει το Υπουργείο για να αρχίσει διάλογος, είναι πάρα πολύ πιθανό οι ίδιες κινητοποιήσεις να συνεχιστούν και την ερχόμενη εβδομάδα.

Χθες στο δικαστικό μέγαρο Καβάλας συνεδρίασε το Μονομελές, οι εκδίκαση των υποθέσεων του οποίου επηρεάστηκε από τη δίωρη αποχή του γραμματέα της έδρας. Το ίδιο θα γίνει στην επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου, αύριο Τετάρτη.

Διαβάστε επίσης