• 25 Απριλίου 2024,

Συνεχίζονται οι στειρώσεις αδέσποτων ζώων (φωτογραφίες)

 Συνεχίζονται οι στειρώσεις αδέσποτων ζώων (φωτογραφίες)

Ο Δήμος Καβάλας στον αγώνα για τη μείωση των αδέσποτων οικόσιτων ζώων συντροφιάς, συνεχίζει τις στειρώσεις δεκάδων εγκαταλειμμένων ζώων.

Το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Μαΐου παραβρέθηκαν στην Καβάλα γιατροί από την Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.), μετά από πρόσκληση του Δήμου. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Απόστολος Μουμτσάκης, δήλωσε ότι δόθηκε άλλη μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθούν αρκετές στειρώσεις αδέσποτων ζώων, με σκοπό τον περιορισμό των ανεπιθύμητων γεννήσεων.

Τόνισε ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε πάνω στο τρίπτυχο: Ενημέρωση-Στείρωση-Υιοθεσία, που μέχρι σήμερα έχει φέρει σημαντικά αποτελέσματα», και ευχαρίστησε τόσο τα στελέχη της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος, όσο και τον κτηνίατρο κ. Δημήτρη Μαντούδη, στου οποίου το ιατρείο φιλοξενήθηκε όλη η διήμερη δράση. Γνωστοποίησε, δε, ότι μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα, σε συνεργασία με φιλοζωικές ενώσεις, θα ακολουθήσουν κι άλλες στειρώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του αναπληρωτή Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ποιότητας Ζωής, Γιώργου Μουμτζή, ο οποίος είχε την ευθύνη της δράσης, μέσα στο διήμερο πραγματοποιήθηκαν 73 στειρώσεις, εκ των οποίων οι 17 έγιναν σε σκύλους και 56 σε γάτες.

Πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης