• 19 Μαΐου 2024,

Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

 Συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά

Οι εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά στην Καβάλα ξεκίνησαν το Μεγάλο Σάββατο. Συνεχίστηκαν την Τρίτη του Πάσχα. Τελειώνουν σήμερα. Όλες οι εκδηλώσεις που έγιναν και θα γίνουν πραγματοποιούνται στην ίδια πλατεία, την πλατεία Καπνεργάτη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου των Οικοδόμων Ν. Καβάλας κ. Αναγνώστη Καραμπατζάκη η σύγχυση και οι πολλές ημερομηνίες εκδηλώσεων είναι γεγονός που οφείλεται στην κυβερνητική απόφαση να μεταφέρει την εργατική Πρωτομαγιά για την Τρίτη του Πάσχα. Αν και γνώριζε – δηλώνει ο κ. Καραμπατζάκης- ότι η πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 6 Μαΐου.

Παρά ταύτα ακόμη και σήμερα τα γεγονότα για την εργατική Πρωτομαγιά στην πλατεία του Καπνεργάτη είναι δύο διαφορετικά. Στις 10:00 το πρωί η εκδήλωση οργανώνεται από τα σωματεία του ΠΑΜΕ ενώ στις 11:30 επίσης σήμερα το πρωί εκδήλωση οργανώνεται από το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Στη δεύτερη δήλωσε συμμετοχή και ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ενώ στην πρώτη φέρεται ότι μαζί με τα μέλη του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν οι πρώην απολυμένοι της ΒΦΛ και οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου. Πραγματοποιήθηκε συμβολική εκδήλωση στην πλατεία Καπνεργάτη μόνο από το ΚΚΕ της Καβάλας. Την Τρίτη του Πάσχα κατέθεσαν στεφάνι σε μία σύντομη και συμβολική λόγω των μέτρων πρόληψης κορωνοϊού εκδήλωση οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Καβάλας, σωματείων του,  το Κίνημα Αλλαγής Καβάλας και ο Δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής ο πρόεδρος των Οικοδομών Αναγνώστης Καραμπατζάκης είπε ότι το διακύβευμα για τον φετινό εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς έχει σχέση με την κυβερνητική πρωτοβουλία αλλαγής της εργατικής νομοθεσίας.

Ο κ. Καραμπατζάκης έκανε κριτική στην πρωτοβουλία του Υπουργείου λέγοντας ότι καταργεί κεκτημένα πολλών προηγούμενων δεκαετιών. Κι αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά, είπε ο κ. Καραμπατζάκης.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε επίσης