Συνεχίζουν να διεκδικούν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

 Συνεχίζουν να διεκδικούν οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας (φωτογραφίες)

Μαζική ήταν η σημερινή κινητοποίηση των φοιτητών στο Δημαρχείο για συνάντηση με τον Δήμαρχο, ώστε να τεθούν τα οξυμένα προβλήματα της σίτισης, στέγασης και μεταφορών, μετά από απόφαση των Φοιτητικών Συλλόγων , Χημικού, Φυσικού, Πληροφορικής και Λογιστικής.

Από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς οι σύλλογοι με πολύμορφες δράσεις βγήκαν μπροστά ώστε κανένας φοιτητής να μην χρειαστεί να βάλει και άλλο το χέρι στην τσέπη, καταδικάζοντας παράλληλα την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, δηλαδή της υποχρηματοδότησης της παιδείας, την εργολαβοποίηση της φοιτητικής μέριμνας και των αστικών συγκοινωνιών για να μειώνεται συνεχώς η χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για την παιδεία, ώστε να μένουν όλο και μεγαλύτερα μερίδια για τους ‘επενδυτές’ να ανοίγουν πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο , στις πλάτες των φοιτητών και των οικογενειών τους.

Η νίκη που πετύχαμε σαν φοιτητικοί σύλλογοι την πρώτη μέρα, να δοθεί δωρεάν φαγητό σε όλους τους φοιτητές και στη συνέχεια  η προφορική δέσμευση για δωρεάν σίτιση για όλους μέχρι να βγούνε τα αποτελέσματα όσων έχουν υποβάλει αίτηση για σίτιση μας, έδωσε την δύναμη να συνεχίσουμε.

Η προφορική δέσμευση που λάβαμε από τον Δήμαρχο ότι θα προχωρήσουν τα αιτήματα μας για δωρεάν μεταφορές και να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της στέγασης, δείχνει ότι μόνο μέσω του αγώνα μαζί με τους φοιτητικούς μας συλλόγους μπορούμε να καταφέρουμε να παίρνουμε μια ανάσα σήμερα και να παλεύουμε για τις σπουδές που μας αρμόζουν.

Δεν εφησυχάζουμε. Συνεχίζουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα, για την εφαρμογή των δεσμεύσεων που μας δόθηκαν, για όλα τα οξυμένα προβλήματα που μας απασχολούν.

Δελτίο Τύπου Φοιτητικών Συλλόγων ΔΙΠΑΕ Καβάλας


Αντιπροσωπεία φοιτητικών συλλόγων του ΔΙΠΑΕ στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η φοιτητική κοινότητα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙΠΑΕ) στην Καβάλα εξέθεσε στον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, αντιπροσωπεία Φοιτητικών Συλλόγων Σχολών του Πανεπιστημίου.

Τα σημαντικότερα ζητήματα που έθεσαν ήταν αυτά της δωρεάν σίτισης, της δωρεάν μετακίνησής τους από και προς το Πανεπιστήμιο και της έλλειψης φοιτητικών εστιών. Τόνισαν ότι, λόγω της οικονομικής κρίσης, αυτά τα προβλήματα έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις, που μερικές φορές γίνονται ανυπέρβλητα για τις οικογένειες των φοιτητών, με αποτέλεσμα είτε τη διακοπή των σπουδών, είτε την παραμονή τους περισσότερα χρόνια μέχρι την απόκτηση του πτυχίου.

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι αντιλαμβάνεται το μέγεθος των προβλημάτων και υποσχέθηκε να έρθει σε επαφή με την αντιπεριφέρεια και τη διοίκηση του Πανεπιστημίου, ώστε να βρεθούν τρόποι επιχορήγησης του φοιτητικού εισιτηρίου.

Επίσης, ότι θα ζητήσει από τον Εμπορικό Σύλλογο να διαθέτει τα προϊόντα του με έκπτωση, ιδίως στους πρωτοετείς. Τέλος, ο Δήμαρχος δήλωσε ότι θα φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των φοιτητών για τη βελτίωση των συνθηκών των σπουδών, της διαμονής, της σίτισης και της μεταφοράς τους.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης