Συνεχώς μειώνονται οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι στην καθαριότητα

 Συνεχώς μειώνονται οι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι στην καθαριότητα

Ένας ακόμη νέος μόνιμος εργάτης καθαριότητας στο αρμόδιο τμήμα του Δήμου Καβάλας μετακινείται από τις αρχές Μαρτίου, για να εργαστεί με απόσπαση στο Δήμο της Δράμας.

Ο εργάτης καθαριότητας που φεύγει από την Καβάλα για να εργαστεί στη Δράμα προέρχεται από τους υπαλλήλους του Δήμου, από τη γνωστή προκήρυξη 3Κ. Δεν είναι ο πρώτος ούτε φαίνεται ότι θα είναι ο τελευταίος.

Θυμίζουμε ότι έως τώρα έχουν  αναλάβει υπηρεσία 87 καινούργιοι υπάλληλοι στο Δήμο Καβάλας.

Ο συγκεκριμένος είναι ο 6ος που αποσπάται αλλού καθώς επωφελείται ευεργετικών διατάξεων που προβλέπονται στο νόμο.

Στην περίπτωση του  η μετάταξη αποφασίστηκε αυτοδίκαια επειδή στενό συγγενικό του πρόσωπο αντιμετωπίζει προβλήματα και έχει βεβαιωθεί σε αυτό αναπηρία. Από την πρώτη στιγμή που οριστικοποιήθηκε ο πίνακας των νέων υπαλλήλων του Δήμου υπήρχε η ανησυχία των διοικούντων ότι αυτοί τελικά δεν θα είναι τόσο πολλοί όσο ανέφερε ο αρχικός αριθμός τους.

Αποχώρησαν νέοι υπάλληλοι επειδή στο μεταξύ είχαν εκλεγεί τοπικοί σύμβουλοι στις δημοτικές εκλογές, στις περιοχές όπου είναι η μόνιμη κατοικία τους. Εκκρεμούν και άλλα αιτήματα που ορισμένα θα ικανοποιηθούν. Άρα θα αποχωρήσουν κι άλλοι νέοι μόνιμοι υπάλληλοι.

Την εποχή της κ. Δήμητρας Τσανάκα είχε επιδιωχθεί η ενίσχυση του προσωπικού του Δήμου με προσλήψεις μόνιμου, από την γνωστή προκήρυξη 3Κ. Ενώ αυτοί που θα προσλαμβάνονταν ήταν περισσότεροι των 100 μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί 87 προσλήψεις.

Από τους οποίους αποχώρισαν 6. Εντός των ημερών αναμένονται να ορκιστούν τρεις ακόμη χωρίς κάνεις να γνωρίζει πότε θα προσληφθούν και οι υπόλοιποι. Το προσωπικό του Δήμου Καβάλας στην καθαριότητα και σε άλλους τομείς έχει ενισχυθεί, όσο όμως περνά ο χρόνος άπαντες διαπιστώνουν ότι η ενίσχυση αυτού του προσωπικού δεν θα γίνει στο βαθμό που επεδίωκε η αρχική απόφαση και διαδικασία.

Διαβάστε επίσης