• 24 Απριλίου 2024,

Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με ΤΑΡ – έργα – δίμηνα

 Συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου με ΤΑΡ – έργα – δίμηνα

Με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξη και με θερινή ώρα έναρξης θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. Συνολικά 71 θέματα περιλαμβάνει η ημερήσια διάταξη και η συνεδρίαση θα αρχίσει στις 8:00 το απόγευμα, όπως γίνεται κάθε καλοκαίρι. Μεταξύ των υπολοίπων θεμάτων θα συζητηθούν οι εξελίξεις του αγωγού ΤΑΡ, τα δημοτικά έργα που καθυστερούν αν και υπάρχουν ορισμένα που ολοκληρώνονται, οι απαραίτητες προσλήψεις εποχικού προσωπικού για την καθαριότητα και το κόψιμο των χόρτων.

Το πρώτο θέμα της ημερήσιας διατάξεως αφορά στην απονομή τιμητικού τίτλου επίτιμου δημότη Καβάλας στον Υπάτιο Λουτσέρη. Είναι ο ακτιβιστής από την Ιταλία που πρόσφατα συνελήφθη επειδή διαφώνησε με τα έργα κατασκευής του ΤΑΡ. Ο δήμος Καβάλας σκοπεύει να του δώσει το έμβλημά του και να γνωστοποιήσει στα μέσα ενημέρωσης της πατρίδας του, ειδικότερα του τόπου κατοικίας του, την τιμή που του αποδίδει.

Άλλα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα συζητηθούν από το σώμα σήμερα το απόγευμα είναι η διάλυση ανώνυμης εταιρείας στην οποία συμμετείχε ο δήμος και για την απαραίτητη εκκαθάριση οφείλει να πληρώσει ποσό 850 ευρώ. Η κατάθεση προτάσεως για την υλοποίηση σεμιναρίων αξίας 240.000 ευρώ μέσω προγράμματος κατάρτισης στο πλαίσιο του γνωστού ΒΑΑ. Η χρηματοδότηση προέρχεται από την περιφέρεια ΑΜΘ. Η ανάκληση προηγούμενης αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου και η λήψη νέας σχετικά με την πρόσληψη σαράντα ατόμων ως εποχικό προσωπικό διάρκειας δύο μηνών, ειδικότερα προσλήψεις για 32 εργάτες και 8 οδηγούς.

Επίσης θα συζητηθεί η έγκριση προτάσεως προς την ΕΤΑΔ ώστε να παραχωρήσει στο δήμο ακίνητό της, ένα οικόπεδο στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, ώστε εκεί να κατασκευαστεί παιδική χαρά. Η χορήγηση παρατάσεως τεσσάρων μηνών για το έργο καθαρισμού ρεμάτων της δημοτικής ενότητας Καβάλας έτους 2017. Η χορήγηση παρατάσεως τριών μηνών στο έργων ασφαλτοστρώσεων  – τσιμεντοστρώσεων του δήμου Καβάλας έτους 2017.

Η χορήγηση παρατάσεως έως τον Οκτώβριο του 2018 για το έργο της Μεγάλης Λέσχης. Παγώνει το έργο της πλατείας Καπνεργάτη έως την αλλαγή του σχεδίου πόλης επί της οδού Αβέρωφ. Η διαγραφή οφειλών λόγω θανάτου και η επαναβεβαίωσή τους στους κληρονόμους. Τέλος, θα διορθωθούν λάθη για χρήματα που πλήρωσαν ιδιώτες στο δήμο Καβάλας, ενώ δεν έπρεπε. Τα χρηματικά ποσά δεν είναι υψηλά ωστόσο θα πρέπει να επιστραφούν σε όσους αδίκως τα κατέβαλαν.

Διαβάστε επίσης