Συνέλευση με συζήτηση για τα νηπιαγωγεία

 Συνέλευση με συζήτηση για τα νηπιαγωγεία

Για πρώτη φορά η χθεσινή γενική συνέλευση δασκάλων και νηπιαγωγών πραγματοποιήθηκε μετά τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς. Τα μαθήματα στο δημοτικά και νηπιαγωγεία ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή. Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε χθες με ικανοποιητική προσέλευση.

Όπως ήταν αναμενόμενο ξεχώρισε η συζήτηση για την διετή υποχρεωτική προσχολική φοίτηση στα δημόσια νηπιαγωγεία. Ο σύλλογος που πίεσε για την εφαρμογή του μέτρου αισθάνεται δικαιωμένος. Ειδικά τώρα που γνωστοποιούνται τα στοιχεία των εγγραφών και αποδεικνύεται ότι τα υφιστάμενα νηπιαγωγεία μπορούν να φιλοξενήσουν τα νήπια και τα προνήπια.

Παρόλα αυτά ασκείται κριτική. Ο πρόεδρος του συλλόγου Απόστολος Μουμτζάκης άσκησε κριτική στους δημάρχους που αμφέβαλαν τον Μάη για το έγκυρο της διαδικασίας, αλλά και στο υπουργείο που δε διαθέτει χρήματα και προσωπικό για την καλή εφαρμογή του νέου μέτρου για τα προνήπια.

Η γενική συνέλευση για μία ακόμη φορά έλαβε απόφαση σχετικά με τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών. Μια ξεχωριστή στιγμή των εργασιών της συνελεύσεως ήταν και η απόδοση τιμής στην Ιωάννα Αϊβάζη που έπειτα από πολλά χρόνια θητείας στα σχολεία και συνδικαλιστικής δράσης αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης.

 

Διαβάστε επίσης