• 29 Απριλίου 2024,

Συνέντευξη του Λεωνίδα Παππά για την στάση του Δημάρχου στο θέμα των εργαζόμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι»

 Συνέντευξη του Λεωνίδα Παππά για την στάση του Δημάρχου στο θέμα των εργαζόμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το εργασιακό μέλλον 17 γυναικών- προσωπικού του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Δήμου Καβάλας απασχόλησε τη Δευτέρα τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν κριτική στο κ. Μουριάδη που προσωρινά όπως αποδεικνύεται αθέτησε υπόσχεση προς τις συγκεκριμένες εργαζόμενες. Ανακοίνωσε ότι στη δικαστική διαμάχη με το Δήμο θα κατατεθεί έφεση, στην πρωτόδικη απόφαση, με αποτέλεσμα αυτές να διαμαρτυρηθούν. Η συνέχεια στο θέμα είναι διαφορετική.

Η συνέντευξη του Λεωνίδα Παππά

Ερώτηση: Τι θα γίνει με το προσωπικό του «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την κριτική που δέχθηκε ο Δήμαρχος απ` όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και το ραντεβού μαζί τους αύριο;

Απάντηση: Ο Δήμαρχος αποστόμωσε όλους όσοι είχαν προετοιμαστεί για να ασκήσουν έντονη κριτική. Είπε ξεκάθαρα ότι οι εργαζόμενες  θα κάνουν τις αιτήσεις τους για το διαγωνισμό της μονιμότητας. Εφόσον δεν επιτευχθεί κάποια νομοθετική τροπολογία που θα ήταν και το ιδανικό καμία δεν  θα μείνει άνεργη, δεν θα απολυθεί καμία. Ακόμη και αν κάποια κάνει τα χαρτιά της και δεν περάσει  στο διαγωνισμό για το Δήμο, θα μείνει στο νομικό πρόσωπο. Το νομικό πρόσωπο θα πληρώνει τη μισθοδοσία. Αυτό είναι κάτι το ξεκάθαρο και έλυσε κάθε απορία. Νομίζω ότι ο Δήμαρχος τα έβαλε σε μια δίκαιη και σωστή βάση. Μάλιστα είπε ότι αν όλες οι εργαζόμενες κάνουν αιτήσεις για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό,  πιθανότατα δε θα ασκηθεί και έφεση. Ο Δήμαρχος έδωσε μια αποστομωτική απάντηση και νομίζω ότι ικανοποίησε όλες τις εργαζόμενες. Όλα αυτά στηρίζονται στην πράξη. Είναι πολύ εύκολο από την πλευρά της  αντιπολίτευσης να ασκεί κριτική σε τέτοια θέματα αλλά όταν έχεις το μαχαίρι και το καρπούζι στην πράξη δείχνεις την ευαισθησία σου και την αξιοπιστία σου. Ο Δήμαρχος έδωσε σαφείς απαντήσεις και  μας κάλυψε όλους και μας ικανοποίησε όλους , την αντιπολίτευση, την συμπολίτευση και τις εργαζόμενες.

Ερώτηση: Γιατί δεν τα είπε αυτά από την πρώτη στιγμή, με αποτέλεσμα από την προηγούμενη εβδομάδα να δημιουργηθεί θέμα;

Απάντηση: Θέλει ενδεχομένως να μας έχει σε εγρήγορση.

Ερώτηση: Βάλτε μας κάτω τώρα ένα χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Απάντηση: Η άποψη μας είναι να επιχειρηθεί στις επόμενες δυο τρεις εβδομάδες να γίνει τροπολογία και να ψηφιστεί τροπολογία ώστε να λυθεί το θέμα νομοθετικά χωρίς να χρειάζεται να περιμένουμε την προκήρυξη. Θα είναι το πιο εύκολο όλα να λυθούν με τροπολογία.  Αν βοηθήσουν οι κυβερνητικοί και όχι μόνο βουλευτές το θέμα μπορεί να λυθεί μέσα σε 2-3 εβδομάδες. Όλες οι εργαζόμενες θα μεταφερθούν στο Δήμο. Το δε κράτος να χρηματοδοτεί τη μισθοδοσία τους και εκεί να τελειώνει το ζήτημα. Οι εργαζόμενες στο «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι 17. Ο νόμος προέβλεπε  να προσθέσουμε  στην προκήρυξη  συν 7% των θέσεων.  Εμείς ζητούμε 18 θέσεις, οπότε όπως και να έχει θα έχουμε ένα επιπλέον εργαζόμενο στο «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ερώτηση: Μας λέτε ότι θα χρειαστούν δυο- τρεις εβδομάδες για την τροπολογία όπου αισιοδοξείτε ότι θα περάσει. Μετά υπάρχουν άλλες προθεσμίες να αναφέρουμε;

Απάντηση: Αν δεν περάσει η τροπολογία,  επίκειται η δημοσίευση του διαγωνισμού της προκήρυξης και της μόνιμης υπαλλήλου στο «Βοήθεια στο Σπίτι».  Εκεί πρέπει να κάνουνε αίτηση συμμετοχής όλοι οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», στο Δήμο Καβάλας. Όσοι και όσες δεν περάσουν θα παραμείνουν στο νομικό πρόσωπο. Εκεί μπορούν να μας βοηθήσουν περισσότεροι και περισσότερες νέες και νέοι υπάλληλοι.

 

Διαβάστε επίσης