• 29 Μαρτίου 2024,

Συνέντευξη του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ:Τα περιστατικά απόγευμα της Τρίτης, άλλες διακομιδές και ανάγκη ενίσχυσης

 Συνέντευξη του προέδρου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ:Τα περιστατικά απόγευμα της Τρίτης, άλλες διακομιδές και ανάγκη ενίσχυσης

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Καβάλας Κώστας Τσιτσιλικάκης διηγήθηκε στην Πρωινή όλα όσα  έγιναν και έχουν σχέση με την υπηρεσία το απόγευμα της περασμένης Τρίτης. Είναι περιστατικά που αποδεικνύουν ότι το ΕΚΑΒ Καβάλας χρειάζεται περισσότερη στήριξη. Επιτέλους πρέπει να δοθεί λύση οριστική στα ζητήματα των λεγόμενων δευτερογενών διακομιδών δηλαδή οι θεραπευμένοι από το νοσοκομείο πολίτες θα πρέπει να επιστρέφουν όχι με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά με ασθενοφόρα του νοσοκομείου στην οικία τους.

Όπως είπε ο κύριος Τσιτσιλικάκης κάθε απόγευμα είναι σε επιφυλακή τρία ασθενοφόρα.

Την Τρίτη το απόγευμα δύο από αυτά χρειάστηκε να εμπλακούν σε διαδικασία δευτερογενούς διακομιδής. Το τρίτο αντιμετώπισε κλήση σε περιστατικό στην πόλη της Καβάλας. Ενώ και τα τρία ασθενοφόρα ήταν απασχολημένα, ανέκυψε κι άλλο περιστατικό λιποθυμίας λουόμενης στην Καλαμίτσα.

Ένα από τα δύο ασθενοφόρα που ήταν στη δευτερογενή διακομιδή έφυγε αμέσως από το σημείο για να προσφέρει υπηρεσία στη λουόμενη που λιποθύμησε στην παραλία της Καλαμίτσας. Αυτή  επανήλθε στη ζωή χάρη στις ενέργειες των διασωστών και του γιατρού του ΕΚΑΒ.

Μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου όπου δυστυχώς το βράδυ της Τρίτης απεβίωσε. Αποδείχθηκε -είπε στην Πρωινή ο κ.Τσιτσι λικάκης-  ότι το επείγον περιστατικό δεν έχει ώρα.

Επιτέλους –τόνισε- οι δευτερογενείς διακομιδές πρέπει να γίνονται από το νοσοκομείο Καβάλας και να μην εμπλέκεται σε αυτές το  ΕΚΑΒ.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα ζητήματα που αφορούν την εξυπηρέτηση του δήμου Νέστου αφού στο κέντρο υγείας Χρυσούπολης υπάρχει ασθενοφόρο αλλά δεν επαρκεί το προσωπικό. Υπενθύμισε ότι πολλές φορές και τώρα το Καλοκαίρι για να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά στη Χρυσούπολη (και στην ευρύτερη περιοχή του Νέστου) τα ασθενοφόρα που θα προσφέρουν βοήθεια χρειάζεται να ξεκινήσουν από την πόλη της Καβάλας!

Το συμπέρασμα από τις δηλώσεις του είναι ότι ειδικά στην καλοκαιρινή περίοδο όπου ο πληθυσμός στο νομό διπλασιάζεται,  θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα περισσότερα ασθενοφόρα και όσα είναι σε ετοιμότητα και επιφυλακή να μην είναι μόνο αυτά που έχουν ως έδρα τους τη βάση του ΕΚΑΒ στην Παιδόπολη.

Διαβάστε επίσης