Δεν είναι καθόλου βέβαιο το δημοτικό έργο μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

 Δεν είναι καθόλου βέβαιο το δημοτικό έργο μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

Συνέντευξη στην Πρωινή έδωσε χθες η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη. Η συνέντευξη δόθηκε σε συνέχεια της εξέλιξης που παρουσίασε το θέμα της πεσμένης γέφυρας, αρχές της εβδομάδος.

Την έγκριση με λίγα λόγια της απόφασης που πήρε τον περασμένο Απρίλη το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Από τις δηλώσεις της Ευαγγελίας Δρακονάκη προκύπτει ότι το δημοτικό έργο για την αμφιδρόμηση της οδού που απέμεινε στο παλιό Νοσοκομείο δεν είναι σίγουρο ότι θα εκτελεστεί. Ίσα-ίσα που υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για το έργο μιας και η Αποκεντρωμένη ζητά αλλαγή του ρυμοτομικού στην περιοχή. Ταυτόχρονα ενδέχεται να υπάρξει και ζήτημα ιδιοκτησίας, ως προς την κατεδάφιση και εκ νέου κατασκευή του τοίχου της αυλής του νοσοκομείου. Ας μη ξεχνάμε ότι οποιουδήποτε δημοτικού έργου θα πρέπει προηγηθεί έργο του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας.

Παρά τα τρία αυτά προβλήματα η Αντιδήμαρχος είναι αισιόδοξη. Ζητά το έργο να προχωρήσει όπως έχει σχεδιαστεί. Είναι  έτοιμη να συζητήσει και να πείσει για τις απόψεις της τον νέο δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη.

Η κ.Δρακονάκη για τα δύο βασικά προβλήματα που ανακύπτουν (την τροποποίηση του σχεδίου πόλης και το πιθανό ιδιοκτησιακό θέμα στην αυλή του παλιού νοσοκομείου) δήλωσε στην εφημερίδα μας: «Όντως η εγκριτική απόφαση της Αποκεντρωμένης θέτει θέμα τροποποίησης του σχεδίου στην ευρύτερη περιοχή.

Αυτό πρέπει να γίνει λόγω παρέμβασης στο οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου. Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει ταυτόχρονα το δημοτικό έργο και η διαδικασία για την τροποποίηση του σχεδίου πόλης. Ο Δήμος Καβάλας είναι έτοιμος να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο. Θα χρειαστεί να συζητήσω το θέμα με τον νέο δήμαρχο Θόδωρο Μουριάδη. Στην πορεία είναι πιθανό να προκύψει θέμα ιδιοκτησίας στο οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου, το οποίο είναι γνωστό ότι διεκδικεί και το Υπουργείο Οικονομικών. Γενικά πιστεύω ότι δεν είναι πρόβλημα αν χρειαστεί να αλλάξει το ρυμοτομικό. Παρά τα ζητήματα που ανακύπτουν ή είναι πιθανό να βρούμε μπροστά μας πιστεύω ότι ο Δήμος Καβάλας πρέπει να προχωρήσει στο δημοτικό έργο που αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Απρίλιο».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της κυρίας Αντιδημάρχου εκτός της αλλαγής του ρυμοτομικού σχεδίου στην περιοχή είναι πιθανόν να εμπλακεί στην υπόθεση το δημόσιο. Αφήνει να εννοηθεί ότι αυτό δεν αποκλείεται να θέσει αντιρρήσεις σε ότι έχει σχέση με την κατεδάφιση και επανακατασκευή  του τοίχου της αυλής του παλιού νοσοκομείου. Η Ευαγγελία Δρακονάκη προσεγγίζει και αυτό το σενάριο από την θετική του πλευρά. Λέει χαρακτηριστικά ότι ακόμα κι αν γίνει κάτι τέτοιο είναι μία ευκαιρία Δήμος Καβάλας και Υπουργείο Οικονομικών (το ελληνικό δημόσιο) να συζητήσουν από μηδενικής βάσης όλα όσα έχουν σχέση με την ιδιοκτησία του παλιού νοσοκομείου.

Διαβάστε επίσης