• 21 Σεπτεμβρίου 2023,

Συνέντευξη τύπου για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε Καβάλα και Θάσο (φωτογραφίες)

 Συνέντευξη τύπου για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου σε Καβάλα και Θάσο (φωτογραφίες)

Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου στις Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας και Θάσου – Αναλυτικό πρόγραμμα

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το μεσημέρι της Πέμπτης 4 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Εθελοντισμού και Επικοινωνίας του Δήμου Καβάλας, Λεωνίδας Παππάς, οι Δήμαρχοι Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης και Θάσου, Λευτέρης Κυριακίδης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας και οι Εκπρόσωποι του ΔΙΠΑΕ, Δημήτρης Εμμανολούδης και Νίκος Βόρδος, προκειμένου να παρουσιάσουν το πρόγραμμα της επίσκεψης στην Καβάλα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου και του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας Επιφάνιου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος τόνισε ότι “η εν λόγω προσκυνηματική επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί από τις 3 έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή τον πρώτο επίσημο εορτασμό της Συνάξεως των έξι Αγίων της Θάσου (Λούκας, Δανιήλ, Ιωάννης, Ευφρόσυνος, Ευθύμιος, Χάιδω) και θα περιλαμβάνει συγκεκριμένες εκκλησιαστικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Θάσο, στη Χρυσούπολη και στην Καβάλα.

Η έλευση του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, θα δώσει την ευκαιρία να στείλουμε και ένα μήνυμα ειρήνης προς όλη την ανθρωπότητα”. Ο κ. Παππάς, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, ανέφερε ότι η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και του Μητροπολίτη Κιέβου και Πάσης Ουκρανίας, αποτελεί μεγάλη τιμή για την τοπική μας εκκλησία και τον Δήμο Καβάλας.

Οι Δήμαρχοι Θάσου και Νέστου, Λευτέρης Κυριακίδης και Σάββας Μιχαηλίδης αντίστοιχα, όπως και ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξης Πολίτης, συνεχάρησαν τον Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο για την πρωτοβουλία του, ενώ τόσο οι Εκπρόσωποι του ΔΙΠΑΕ, Δημήτρης Εμμανολούδης και Νίκος Βόρδος, όσο και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για το γεγονός ότι τους ενέταξε στο πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη.

πηγή: Δήμος Καβάλας

Διαβάστε επίσης